„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Борисов: От комисията, проверяваща за намеса на Турция и Русия във вътрешната ни политика, няма да излезе нищо добро

„От комисията, проверяваща за намеса на Турция и Русия във вътрешната ни политика няма да излезе нищо добро.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Вчера имаше орстра реакция на недоволство от страна на Русия за създаденото парламентарно звено, като го нарече нелепо. Българската дипломация от своя страна отговори, че е недопустимо да се коментират решения на суверенна страна и не счита за проява на добър тон съответните изявления от страна на изпълнителната власт на друга държава.

Борисов днес обаче застана на различно мнение. „Иска ми се, председателят на ПГ на ГЕРБ (Цветан Цветанов – бел. ред.), да помислите новоучредената комисия, която направихте, да помислите за намесата на Русия и Турция в България. От тази комисия няма да произлезе нищо добро, освен да влоши отношенията ни с Русия и Турция. Неслучайно реакциите и от двете страни са много остри и то в момент, в който в ЕС търсим с Турция някакъв вариант за справяне с мигрантската вълна. Дори за загражденията, които правим, те не реагират така остро, както биха реагирали. Руската федерация направи голям завой по темата с туризма”, заяви Борисов.

Той посочи, че в момента руските туроператори се пренасочват да работят в страната ни и само за Бургас им 67% повече заявки в сравнение с миналата година. „С една дума, точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни и тази комисия”, коментира премиерът. Борисов заяви, че се надява комисията да прояви цялата си дипломация и дипломатически опит, да намери решение по казуса с Русия и Турция.

От своя страна зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов заяви, че ще положат усилия да се справят с въпроса по най-добрия и благоприятен начин за България.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.