Борисов: От комисията, проверяваща за намеса на Турция и Русия във вътрешната ни политика, няма да излезе нищо добро

"От комисията, проверяваща за намеса на Турция и Русия във вътрешната ни политика няма да излезе нищо добро." Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Вчера имаше орстра реакция на недоволство от страна на Русия за създаденото парламентарно звено, като го нарече нелепо. Българската дипломация от своя страна отговори, че е недопустимо да се коментират решения на суверенна страна и не счита за проява на добър тон съответните изявления от страна на изпълнителната власт на друга държава.

Борисов днес обаче застана на различно мнение. „Иска ми се, председателят на ПГ на ГЕРБ (Цветан Цветанов - бел. ред.), да помислите новоучредената комисия, която направихте, да помислите за намесата на Русия и Турция в България. От тази комисия няма да произлезе нищо добро, освен да влоши отношенията ни с Русия и Турция. Неслучайно реакциите и от двете страни са много остри и то в момент, в който в ЕС търсим с Турция някакъв вариант за справяне с мигрантската вълна. Дори за загражденията, които правим, те не реагират така остро, както биха реагирали. Руската федерация направи голям завой по темата с туризма”, заяви Борисов.

Той посочи, че в момента руските туроператори се пренасочват да работят в страната ни и само за Бургас им 67% повече заявки в сравнение с миналата година. „С една дума, точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни и тази комисия”, коментира премиерът. Борисов заяви, че се надява комисията да прояви цялата си дипломация и дипломатически опит, да намери решение по казуса с Русия и Турция.

От своя страна зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов заяви, че ще положат усилия да се справят с въпроса по най-добрия и благоприятен начин за България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия