"Байерн" безмилостен и на 116-ия си рожден ден

И навръх 116-ия си рожден ден "Байерн" не раздава подаръци. Без никаква милост баварците сразиха вицешампиона "Волфсбург" с 2:0 като гост. С 62 точки тимът има два пъти по-голям актив от "вълците" в момента.

В едва третия си мач след почти едногодишна пауза Франк Рибери вдъхнови "Байерн" за триумфа на "Фолксваген Арена". Френската звезда влезе като резерва, а след това сънародникът му Кингсли Коман и Роберт Левандовски вкараха головете. За поляка това бе попадение №23 през сезона в Бундеслигата. "Байерн" е непобеден в елита от 5 декември, когато загуби с 1:3 гостуването на "Борусия" (Мьонхенгладбах).

Легендарният треньор Отмар Хитцфелд, донесъл Шампионската лига в Мюнхен през 2001 година, предрече кой ще бъде един от скорошните наставници на "Байерн". Името не е голяма изненада - Юрген Клоп. "Аз мислех, че той ще отиде в "Байерн" директно от "Борусия" (Дортмунд), както направих аз през 1998 година - каза Хитцфелд. - За Юрген сегашният престой в "Ливърпул" е междинна спирка преди "Байерн". Там Клоп може още да израсне, защото в момента английският клуб няма успехи."

Треньорът Томас Шааф спечели първа победа в "Хановер". В битката за оцеляване Кристиян Шулц вкара 2 пъти за 2:1 като гост на "Щутгарт". А треньорът на "швабите" Юрген Крамни загуби за първи път от девет кръга.

Перуанският ветеран Клаудио Писаро вкара 183-тия си гол в Бундеслигата в 89-ата минута за своя "Вердер", който измъкна 2:2 срещу "Дармщад". Точката обаче не върши работа на "бременските музиканти". Още в неделя вечер те могат да се озоват в зоната на изпадащите.

Други резултати: "Кьолн" - "Херта" 0:1, "Хамбургер" - "Инголщад" 1:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят