В очакване на Джок Полфрийман пред центъра за временно настаняване в Бусманци (СНИМКИ)

Общинската болница в Нова Загора има нов скенер

Михайлов подаде оставка

Борисов ще се срещне с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен

Официално: Борислав Михайлов подаде оставка

Убиец влиза за 25 години зад решетките 23-годишният Тодор отърва доживотния затвор заради съкратен процес

Джулиана Гани и годеникът й пускат обща песен, осмиваща Ричард Величков

Премиерът Борисов: Партньорството между България и Израел продължава да е отлично във всички сфери

Дядо блъсна с колата си баба на пешеходна пътека

Съдът спря делото за преместването на Куйович

И това видяхме…

Антония Петрова-Батинкова с нови снимки от двумесечната й почивка в Гърция

Елен връхлетял върху кола, тя пък ударила друг автомобил

Родните храни и вина надвиха италианските в конкурса „Изборът на потребителя“

Български храни и вина надделяха над италианските в конкурса „Изборът на потребителя“, който се проведе в рамките на международните изложби „Винария“ и „Фудтех“ в Пловдив. Родните продукти грабнаха 11 от 19-те награди, присъдени от посетителите след дегустации в конкуренцията с участниците в изложбата „Вкусове от Италия“.

Българските производители спечелиха потребителите с традиционни продукти. Финалисти станаха: пълнозърнест хляб от лимец на „Дон Батон“, сокове от ябълка, круша и дюля на „Маршал 91“, краве сирене на „Милк груп“, сусамова халва на „Дюсена“, сладко от боровинки на „Атлантик Ко“, горнооряховски суджук на „Стефанов – Ив. Стефанов – 04“ и овче сирене „Кефалотири“ на „Сариева къшла“. Награда грабна и фирма „Сирио бул“ за тигани с незалепващо иновативно покритие от лава.

Сред вината бяха отличени бяло шардоне на изба „Малката звезда“, розето на „Винпром Карнобат“ и сирата на „Винзавод Асеновград“.

Кулинарите от Италия грабнаха вниманието с необичайни пасти – от шамфъстък и артишок, с бяло кафе арабика, лимонов биозехтин, бадемови сладки, дайджестив, сурово сушен салам и сирене пармеджяно реджано, отлежавало 24 месеца.

Резултатите от конкурса потвърдиха констатацията на специалисти и участници във „Фудтех“, че родните хранителни продукти си връщат доверието на потребителите и отново са предпочитани за трапезата. До обрата се стигна, след като производителите започнаха да съчетават автентични суровини и начини за приготвяне с модерни технологии и техника, за да отговорят на съвременните стандарти и изисквания на пазара.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.