Отчуждават се части от имоти за модернизация на участък от пътя Калотина – Софийски околовръстен път

Националният център за рехабилитация на слепи е признат за национална представителна организация на хора с увреждания

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева 36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

Постер на порнозвезда увеличи реколтата от зелки на индийски фермер

Предложиха проф. Николай Червенков за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“

Вековните букови гори в „Централен Балкан“ стават част от обект на ЮНЕСКО

Правителството одобри генерал-майор Данчо Дяков за шеф НСО

Министър Ангелкова опроверга „Зелените“: Никога не съм искала спиране на Booking и Airbnb

Подпалиха колата на адвокат в Монтана

Намериха 70 кг тютюн без бандерол в нелегален търговец

Гранати от Втората световна откриха в монтанско село

Румен Радев разговаря с външния министър на Кралство Саудитска Арабия

Fibank награди Сани Жекова

Вижте какво реши Министерският съвет на 21 февруари 2018

Задържаха психично болен мъж, убил баща си

Родните храни и вина надвиха италианските в конкурса “Изборът на потребителя”

Български храни и вина надделяха над италианските в конкурса “Изборът на потребителя”, който се проведе в рамките на международните изложби “Винария” и “Фудтех” в Пловдив. Родните продукти грабнаха 11 от 19-те награди, присъдени от посетителите след дегустации в конкуренцията с участниците в изложбата “Вкусове от Италия”.

Българските производители спечелиха потребителите с традиционни продукти. Финалисти станаха: пълнозърнест хляб от лимец на “Дон Батон”, сокове от ябълка, круша и дюля на “Маршал 91”, краве сирене на “Милк груп”, сусамова халва на “Дюсена”, сладко от боровинки на “Атлантик Ко”, горнооряховски суджук на “Стефанов – Ив. Стефанов – 04” и овче сирене “Кефалотири” на “Сариева къшла”. Награда грабна и фирма “Сирио бул” за тигани с незалепващо иновативно покритие от лава.

Сред вината бяха отличени бяло шардоне на изба “Малката звезда”, розето на “Винпром Карнобат” и сирата на “Винзавод Асеновград”.

Кулинарите от Италия грабнаха вниманието с необичайни пасти – от шамфъстък и артишок, с бяло кафе арабика, лимонов биозехтин, бадемови сладки, дайджестив, сурово сушен салам и сирене пармеджяно реджано, отлежавало 24 месеца.

Резултатите от конкурса потвърдиха констатацията на специалисти и участници във “Фудтех”, че родните хранителни продукти си връщат доверието на потребителите и отново са предпочитани за трапезата. До обрата се стигна, след като производителите започнаха да съчетават автентични суровини и начини за приготвяне с модерни технологии и техника, за да отговорят на съвременните стандарти и изисквания на пазара.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете