Американски студент призна, че е откраднал пропаганден лозунг в Северна Корея

Арестуваният в Северна Корея през януари американски студент Ото Уормбиър е признал вината си за извършени "враждебен акт" под формата на кражба на лозунг от хотел, предаде Reuters.

21-годишният студент в университета във Вирджиния бе задържан преди да се качи на самолета до Китай. Медиите в КНДР информираха, че студентът от Университета на Вирджиния е влязъл в страната под прикритие на турист и е "заговорничил за унищожаване на севернокорейското единство с мълчаливото съгласие на американското правителство".

"Моето престъпление и много тежко и предварително планирано", заявява американецът, цитиран от КЦНА, добавяйки, че е впечатлен от хуманното отношение към тежки престъпници като него.

CNN показва видеоклип, на който се вижда как младежът се моли да бъде оневинен с думите "Направих най-голямата грешка в живота си, но моля, спасете ме".

По думите на жена, представител на Приятелската обединена методистка църква в щата Охайо, тя му обещала използван автомобил за 10 000$, ако успее да донесе лозунг като трофей от Северна Корея. Уверила го, че ще изплатят 200 000$ долара на майка му, ако бъде задържан и не се прибере в Щатите. Представител на църквата отрече твърдението, че студентът е член, както и съществуването на посочената от него жена.

Родителите на младежа не са го чували от задържането му според тяхно изявление. "Надявам се на факта, че той се е признал за виновен, да му помогне да се върне вкъщи."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят