Колко е разликата между хубавата и грозната жена?

Майка от София твърди, че неизвестна жена нападнала детето й пред училище Смята, че агресията е на расистка основа, защото детето е мулат

Автобусни превозвачи: Тол системата е последното нещо, заради което бихме протестирали

Кола блъсна и уби пешеходка във Враца

Автобус с деца катастрофира край Ямбол Няма пострадали при инцидента

Извадиха тела на шестима загинали след изригването на вулкан на остров Уайт

Мъгла в района на проходите „Петрохан“, „Шипка“, „Дюлински и „Приморски“

Остава тежко състоянието на детето, блъснато от кола на НСО

Консервативната партия на Борис Джонсън печели мнозинство в британския парламент

Очаква ни затопляне на времето Температури около и над 15 градуса

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 13 декември 2019

„Лудогорец“ продължава в Европа и напролет!

Дневен хороскоп на Алена за петък, 13.12.2019

На 13 декември 2019 да почерпят

Външният министър на Македония: Езикът ни има свое историческо развитие и е признат от лингвистите

Стресът от безпаричието предизвиква физическа болка

Хората, които губят съня си и са под стрес заради парични проблеми, е възможно да изпитват повече физическа болка в сравнение със спокойните за икономическия си статус, сочи проучване, публикувано в журнала Psychological Science. Негов автор е екип от учени от университета на Вирджиния и от Колумбийския университет.

Изследването е провокирано от наблюдения, че оплакванията от физическа болка и от икономическа несигурност вървят ръка за ръка.

Провеждайки шест различни изследвания, анализиращи взаимовръзката между финансовата сигурност и физическата болка, екипът е открил, че чувството за икономическа нестабилност води у хората до усещане за липса на контрол върху живота им. Това пък задейства психични процеси, свързани с безпокойство, страх и стрес. Заключението от шестте проучвания е, че финансовата несигурност причинява физическа болка, намалява поносимостта към болка и води до употреба на болкоуспокояващи препарати.

До подобни изводи водят изследвания още от 2008 г. , когато учените анализирали клиентски данни за 33 хиляди души. Филтрирайки огромния обем от информация, учените установяват, че безработните харчат с 20 процента повече пари за болкоуспокояващи от хората с финансова стабилност.

Резултатите от 2008 година са били потвърдени от онлайн изследване на 187 души с парични проблеми, които са заявили, че колкото повече болка изпитват, толкова по несигурни се чувстват.

В трето проучване пък хората били помолени да си спомнят за периоди на финансова стабилност и на икономически проблеми. Изследователите са установили, че доброволците са се оплаквали два пъти по-често от болка по време на периодите на финансова нестабилност.

При лабораторни експерименти са поставили ръцете на участниците в студена вода, като е трябвало да си представят ситуация на стабилна трудова заетост и на липса на постоянна работа в бъдеще. Доброволците са били в състояние да държат ръцете си в студена вода по-дълго, докато са мислели за финансова стабилност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.