Серийният изнасилвач на баби от монтанско село е задържан в ареста

Мъжът, насилил и пребил жена в село Буковец, община Брусарци, е с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от прокуратурата за bTV.

Решението за марката е взето от Районния съд в Лом на 2 март.

Както „Труд“ съобщи срещу Людмил Тодоров е повдигнато обвинение за това, че през нощта на 29 февруари срещу 1 март 2016 г., при условия на опасен рецидив, е насилил възрастна жена. По-рано престъпникът се е гаврил с още две баби и е останал безнаказан.

Жителите на на монтанското село Буковец дори обявиха, че се подготвят за протести, за да не допуснат сред тях да се върне опасен апаш.

„Ако пак излезе от килията и дойде в селото, ще преградим улиците и сами ще го прогоним!”, заканват се хората в Буковец.

Досъдебното производство е в начален етап. Извършват се разпити на свидетели. Назначени са съдебно-медицинска и психологична експертизи. Извършено е и освидетелстване на пострадалата.

Срещу Тодоров няма други, неприключили наказателни производства в съдебната и досъдебната фаза. Наказанията, които са му били наложени по други присъди, са изпълнени, се казва в съобщението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право