Поколението Y - по-зле от поколението Х

Родените между 1980 и средата на 90-те, известни още като поколението Y, са с по-малко или никакви собствени доходи спрямо поколение X, сочи изследване на вестник The Guardian.

Според изследването, 25,4% от поколение Y живеят с родителите си, като 10% са между 30-34 год. В сравнение 19,7% от поколение Х, които през 1999 година са били на възраст между 20-34, са живели при родителите си.

Доходите на това поколение са 20% от приходите на средностатистическият им съгражданин. Докато доходите на поколение Х, на тази възраст, са били над средната заплата за страната. Едно младо семейство, в което всеки е на възраст около 20-те, разполага с все по-малко доходи, спрямо последните 30 години.

Поколение Y ражда деца по-късно. Все повече представители на това поколение решават да имат деца след като навършат 30 години, сочи същото проучване.

Характеристиката на това поколение е отрицателна. Сочени са като мързеливи, себични, изгубени. Според Шив Малик, журналист на вестник The Guardian, това е "изоставено" поколение, което трябва да бъде по-лошо от родителите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл