Цветанов: Даваме висока оценка на Плевнелиев

"Даваме висока оценка на президента Плевнелиев и съм убеден, че и той ще направи съответните послания в пленарна зала на база всички разговори, които са водени по време на политическите консултации". Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Председателят на ГЕРБ се срещна с президента в рамките на месеца на политическите консултации с парламентарно представените партии.

"Нека да отчетем и заслугата на президента за всичко това, което се случи през последните години. Нека да си припомним и ситуацията през 2013 г., когато той беше натоварен с една отговорност, с която президент през последните 26 години не беше натоварван - съставянето на служебно правителство, което да даде възможност да се проведат нормални предсрочни парламентарни избори и да дадем тази стабилност, която имаме днес в страната", добави Цветанов само дни, след като заяви, че ГЕРБ ще издигне нова и по-добра президентска двойка.

Според него бежанският поток на гръцко-македонската граница създава предпоставки за епидемия и инфекциозни заболявания, което може да доведе до потенциална здравна заплаха за България.

"С президента дискутирахме и бежанския поток към Европа и освен мерките, които се предприемат от страна на МВР и Министерство на отбраната, ние поставихме една изключително важна тема – потенциалната здравна заплаха за България. Има предпоставки за епидемия и за инфекциозни заболявания, които са забравени в годините", подчерта Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ добави, че е обсъждан и Законът за съдебната власт и ангажиментът на страната по препоръките на последния доклад на ЕК, както и антикорупционното законодателство, което ще влезе в парламента след няколко дни.

"Смятаме, че парламентът доказа нов модел на политика в България. Въпреки различните мнения и многото на брой парламентарни групи, ние успяваме да формираме мнозинства, с които да продължаваме да изпълняваме ангажимента си по основните национални приоритети“, каза още Цветанов.

"Бяха отчетени позитивите от приетия Закон за енергетиката през 2015 г., защото към настоящия момент НЕК вече излиза на печалба, което означава, че дава една по-добра сигурност в енергийния сектор“, посочи той. Според него енергийната ефективност е програма, която трябва да продължи и връзката между изпълнителна, местна и законодателна власт, е изключително важна за продължаването на тази добра политика. "Над 2000 са договорите, сключени със собствениците на многофамилните жилища и това е една политика, която пряко стига до българските граждани и може да се намали потреблението на енергийните ресурси“, каза още Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика