Съдят ченге, причинило катастрофа с двама убити колеги

Окръжна прокуратура Сливен внесла обвинителен акт срещу кюстендилския граничен полицай Емил Ангелов /42г/, предизвикал катастрофата, при която загинаха двама негови колеги от РГС-Кюстендил край Нова загора през лятото на м.г., съобщиха от обвинението. Зверският пътен инцидент, за който "Труд" писа, е от 14 май 2015 год.

Тогава група от шестима кюстендилски униформени полицаи се връщали от наряд по източната граница при Свиленград. Зад волана на служебния бус бил Ангелов. Движейки се по магистрала "Тракия" в посока към София, той нарушил правилата, опитал да изпревари и при несъобразена скорост се блъснал в движещия се непосредствено пред него камион, установило разследването. На място загинаха полицаите Венцислав Доганов /46г/ и Йордан Ашиков /34г/, а едни отуниформените в микробуса е със средна телесна повреда. Водачът е причинил смъртта им по непредпазливост, пише в обвинителния акт.

Ако бъде признат за виновен, Ангелов може д получи от 3 до 15 години. Делото влиза в сливенския съд на 30 март т.г.

Преди дни административният съд в Кюстендил потвърдил дисциплинарното уволнение на Ангелов, обжалвано от него. В заповедта за уволнението му е записано, че извършеното деяние е нарушение на служебната дисциплина. След катастрофата полицаят, който е семеен и има дъщеря в осми клас, не работел никъде, казаха негови познати вчера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право