Ето го ученика, който удуши баба, за да не го издаде за блудство - съдът го остави в ареста

Снимки: Иван Славов

19-годишният ученик Румен Славов ще остане за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Стара Загора. На ученика е наложена постоянна мярка "задържане под стража" заради обвинението в

Защитата на младежа поиска по-лека мярка с мотивите, че все още учи, не е имал криминални прояви досега и е съдействал на полицията. Съдия Ива Ива Стефанова обаче реши той да остане зад решетките, защото обвинението е тежко и има вероятност да се укрие или извърши друго престъпление.

До момента е установено, че на 4 март около 18 часа, младежът влязъл в дома на възрастната жена, която живеела сама. Ударил я по главата с твърд предмет, извършил блудствени действия, след което я убил, за да прикрие престъплението си. Жената е била удушена с ръце. Тялото й било открито на следващата сутрин от съседка, която й помагала в домакинството. 85-годишната Каля останала вдовица преди две години и оттогава живеела сама. Имала синове, които били в Пловдив и Раднево. Съседи й помагали да пазарува.

На 11 март Славов е бил задържан в село Медникарево. Направил е самопризнания пред разследващ полицай в присъствието на адвокат. Той е повторил признанията си и пред съда.

Според хора от селото младежът е хванат по кичур от косата, който възрастната жена успяла да му отскубне, докато той се гаврел с нея. Румен нямал баща, живеел с майка си и баба си недалеч от къщата на жертвата. Учи в Гълъбово специалност "Топлоенергетика" в 11 клас. Тази година обаче останал да повтаря класа, заради слаб успех. Съседи разказват, че бил отнесен и живеел в собствен свят, но досега не е проявявал агресия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право