Пентагонът планира мащабни изпитания на бойни лазери

„Комай ни лъжат тия синковци” 110 години от рождението на Никола Вапцаров

Свищовската академия почете 95-годишнината на своя доайен проф. д-р ик. н. Петко Петков

800 000 души по улиците на Хонконг по случай половин година протести

Израел планира мащабна операция в Ивицата Газа

Борис Джонсън обяви, че ще въведе три вида работни визи

Неапол: Италия без грим

Френският премиер ще довърши пенсионната реформа въпреки протестите

Земеделското министерство с благотворителна кампания за закупуване на живи елхички

64-годишен е загинал при пожар

Над 15 вторични труса на остров Крит Няма щети и пострадали

Изнасяме вино за по 1-2 евро бутилката Нараства производството на бели за сметка на червените

Опасен токсичен пушек в Сидни заради огромен пожар

Масов бой пред нощно заведение в Хасково, един пострадал

Две катастрофи в Шумен на едно място през 6 часа

Защитаваме се от крадци с таймер за лампи

Сред най- ефективните методи за зашита на дома от кражба е обикновен таймер за включване и изключване на лампи. Това важи предимно за празници и по-дълги почивни дни, когато хората не са в домовете си, съветват криминалисти.

Тези ефикасни средства могат да бъдат закупени от всеки магазин за осветление срещу сумата от 10 до 50 лв. Преди да замине на почивка, човек може да ги настрои да се включват всеки ден в определен час, както и кога да се изключват. Така бандитите се заблуждават, че собствениците на дома са си вкъщи. Ако оставите осветлението включено през цялото време, няма да бъде толкова убеждаващо, тъй като крадците следят и това.

Подобни таймери се продават и за контакти. Така човек може да настрои телевизора и радиото. При чуването на звук от апартамента повечето крадци се отказват, коментират криминалисти ефективността на метода за защита.

Друга възможна опция е да дадете на съседите си дистанционно, с помощта на което те могат да включат и изключат осветлението и телевизорите в дома ви от техния апартамент, информират от Economic.bg. Разлика в цената на двете устройства няма.

Хората, които живеят на ниските етажи, могат да си вземат подсилена PVC дограма, съветват от полицията. Обикновената се разбива с отвертка за по-малко от минута, тъй като има само 2 точки на заключване. Дограмата със секюрити обков обаче има поне 4. В зависимост от желанието на клиента има и такива с до 16.
Допълнителните мартинали са замаскирани като декоративни детайли, които разкрасяват прозорците. За да разбие подобен прозорец, на крадеца ще му трябва близо час, твърдят криминалисти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.