Протест и контрапротест при започващото дело срещу сина на Ценко Чоков

Започва делото срещу сина на скандалния кмет на с. Галиче Ценко Чоков – Мартин, който е обвинен в побой над Радослав Илиев през януари. Обвиненията срещу Мартин Чоков са за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, а заради освобождаването му от ареста започнаха протести в селото срещу кмета и синовете му.

Само на 50 метра от недоволните срещу кмета на Галиче се състоя контрапротест в негова защита. Над 300 души се обявиха, че стоят твърдо зад Ценко Чоков. Според самия кмет протестите срещу него и обвиненията срещу сина му били скалъпени.

„В основата на всичко е моят „приятел” Веселин Попов-Лунгара”, твърди Ценко Чоков.

Веселин Попов-Лунгара е наричан Страшилището на Северозапада. Осъждан е за това, че е убил двама души при катастрофа и с богато криминално минало. С Ценко Чоков, който е пети мандат кмет, се познават от години. До последните избори са добри познати според Чоков.

Вселин Попов обаче категорично отрича приятелство с кмета на Галиче.

"Той вреди не само на мен, но и на цялото село. Той е вредител, паразит. Те са търтеите на Галиче”, заяви Попов.

"Той е един много малък, страхлив и комплексиран човек с дълго криминално минало. За тези 55 години той няма и 5 минути трудов стаж. Има няколко трупа зад гърба си и дълги години затвор”, заяви пред Нова тв Ценко Чоков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право