Местят детето на майката, която нападна учителка в Разград

Регионалният инспекторат е решил да премести в друго училище детето на майката, която нападна учителка в разградското училище „Никола Икономов".

По време на час петокласникът Едиз Юнузов си играел с хилка за тенис на маса и топче и се опитвал да уцели преподавателката си, след забележка от нейна страна, в която той не се вслушал, тя му отнела спортните пособия. Малко по-късно в училището пристига майката на детето Шехризаде Хасанова, тя напада учителката и дори си позволява да й удари шамар.

Буйстващата жена е задържана в местното полицейско управление, а битата учителка е в шок от преживяното.

Преподавателката обмисля за заведе съдебен иск срещу Шехризаде Хасанова, за целта е извадила необходимите медицински свидетелства.

След инцидента в регионалния инспекторат е получена докладна-записка за преместване на детето в ново училище от директора на училището.

„Аргументите, които са посочени, са напълно основателни и ще се съобразя с тях”, заяви Атанас Дончев, началник на регионалния инспекторат, „Но искам да подчертая, че решението за бъдещето на детето ще бъде взето единствено и само след разговор с родителите на детето.“

Според директора на ОУ „Никола Икономов” Виктория Георгиева в разговора, който е проведен в училище с майката, тя през цялото време е изтъквала, че не знае името на учителката.

„Нито бащата, нито майката са поискали среща. Имало е шамар, има свидетели на това нещо”, заяви Виктория Георгиева.

Що се отнася до Едиз Юнузов, директорката твърди, че не проявява физическа агресия към съучениците си, дори е прекалено спокоен – не носи учебници, идва неподготвен.

„Прояви на агресия винаги е имало, но по-скоро от ученици към ученици“, заключи Атанас Дончев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини