Шампионът Янков намери перфектно сцепление

Новата звезда на българските зимни спортове Радослав Янков ще взима прецизно и с перфектно сцепление завоите не само по белите писти, но и по пътищата. Носителят на световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини получи ключовете от нов автомобил Audi Q5 с легендарната система за задвижване на четирите колела - quattro. Луксозният модел е предоставен на шампиона от спонсора на федерацията по ски и официален представител на германската марка у нас „Порше БГ“.

Средноразмерният SUV е един от бестселърите на Audi в България през 2015 г. и един от най-успешните модели в световен мащаб. По линия на сключения преди 6 години спонсорски договор федерацията получава девет автомобила с quattro задвижване за спортистите и треньорските екипи - два Audi Q7, пет Audi Q5 и два Audi A3 Sportback. Националите по ски и сноуборд са сред звездите от 15 държави, които използват задвижване quattro за придвижването си.

Белият като снега автомобил на Янков е оборудван с дизелов двигател 2,0 TDI с мощност 190 конски сили и максимален въртящ момент 350 Nm. Шофьорът може да се концентрира изцяло върху управлението, защото получава лукса на бърза и навременна смяна на предавките чрез 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Електронни асистенти улесняват потеглянето и спускането по наклон върху заснежените пътища, които ще отвеждат Янков към пистите в планината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена