Мачове без публика на европейското

Ужасът от терористичните актове в Брюксел хвърли тежката си сянка върху предстоящото европейско първенство във Франция през лятото. "Не изключваме възможността да се играят мачове при закрити врати", сензационно обяви Джанкарло Абете - вицепрезидент на УЕФА и бивш шеф на италианската федерация.

Високопоставеният функционер афишира загриженост за сигурността по време на 30-дневния турнир. "Не можем да отложим шампионата, но и не можем да си затворим очите за опасността", коментира Абете. Освен мачове без публика той говори и за забрана за публично гледане на двубоите на големи екрани в градовете - практика, която събира хиляди запалянковци по паркове и площади. Споменава се и вариант за неочаквана смяна на местата на мачовете в последния момент, за да се осуетят евентуални опити за покушения.

Домакините на европейското засега демонстрират увереност, че ще успеят да гарантират сигурността на зрителите и спортистите. Френският вътрешен министър Бернар Казньов декларира - охраната ще е на най-високо ниво. Всеки отбор ще бъде зорко пазен на всяка крачка от въоръжени до зъби специални части и от цивилни агенти от пристигането в страната до отпътуването.

Въпреки заплахата става все по-трудно за запалянковците да си намерят билети за европейското. В Германия започна разследване за монопол върху квотата за място на трибуните на мачовете на националния отбор. Причината - почти всички билети са предоставени на официалния фенклуб на бундестима.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят