Румен Радев: В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, нито един загинал летец

Децата в риск са уязвими от социалния закон Социалистите пращат текстовете в Конституционния съд

Проф. Олег Асенов: Електронната система за тол таксите ще помага срещу нерегламентирания превоз на пътници

Нинова: В правилника на парламентарната групата на БСП няма партийни наказания

Соцвеличия почетоха паметта на Христо Христов (снимки) 100-ина души, работили във външната търговия отбелязаха 88-ия рожден ден на бившия си министър, който почина на 16 ноември

Прокуратурата в Италия разследва Матео Салвини заради служебни полети

НЗОК отпуска безплатно по 2 лекарства за заболяване Лекари се оплакват от новия Националния рамков договор, който предстои да бъде подписан

Сидеров: Не съм част от управлението! Каракачанов има две детски мечти – да бъде министър на отбраната, другата е да измести АТАКА и Волен, която няма да се сбъдне, категоричен е партийният лидер

АПИ: 70% от българите смятат за справедливо камионите и автобусите да плащат по-високи такси

Владислав Горанов: Радев е приел ролята на опозиционен лидер, но понякога с това вреди

Доналд Тръмп нападна Грета Тунберг: Кротни се!

Разследват кардиолози за източване на Здравната каса

Брад и Анджелина ще си поделят децата за Коледа

Тома Биков: Радев е избрал ролята на президент, който разделя обществото

Кьосев против събрание, но се кандидатира

Завод за компостиране започва да строи Монтана

Инсталацията за компостиране на зелена маса ще се издигне до завода за сепариране на отпадъци

Община Монтана започна процедурите за изграждане на инсталация за компостиране на зелени отпадъци. Предприятието е поредната екологична инициатива, с която Монтана затваря цикъла на събиране и преработка на отпадъците в целия регион, съобщи кметът Златко Живков.

В подготовката на проекта и строежа на инсталацията за компостиране ще бъдат инвестирани до 3,9 млн. лева. Съоръжението ще преработва 6 000 т растителни отпадъци годишно. Преработената маса ще се ползва за наторяване на паркове и градини и ще се продава на земеделци и граждани на ниски цени. Според кмета Живков предприятието може да бъде завършено през 2018 г.

„Монтана е сред първите пет общини в България, които реализират най-много екологични проекти и осигуряват чиста околна среда и по-високо качество на живот!”, заяви градоначалникът.

През последните 10 години в община Монтана със 110 млн. лева от еврофондовете и бюджета са изградени Регионално депо за смет, пречиствателна станция, завод за сепариране на отпадъци и нова ВИК мрежа. Община Монтана готви проекти и за площадка за опасни отпадъци и рекултивация на част от клетките на депото за смет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.