Шефът ЦГМ: Вдигаме цената на билета, за да постигнем качество. Ще се борим с гратисчиите

"За да се постигне качество, трябва да се плати цена. То няма как да дойде по-друг начин. Ще се борим с хората, които пътуват без билети още по-усилено", заяви изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Симеон Арнаудов, във връзка с предложението цената на билета да скочи с 60 стотинки.

"Естествено, хората, които пътуват с еднократни карти, няма да са доволни, защото те ще бъдат единствените засегнати. Ще предприемем мерки те да пътуват легитимирано с по-засилен контрол. Но целта ни е тези хора да преминат към други документи, а не напротив – да не плащат или да не пътуват. Знаете, че няма система, която да се издържа от глобите. Санкциите имат съвсем друга задача - те трябва да са навременни, трябва да са адекватни и да имат ефект. Имат за цел да накарат хората да пътуват с редовни документи“, каза още Арнаудов, цитиран от "Фокус".

"Качеството е съвкупност от елементи, които включват усилията на всички и най-вече на тези, които предлагат услугата, а именно операторите", допълни Арнаудов. По думите му нередовните пътници са много повече в наземния транспорт и загубите от тях са около 10%.

"Тук се инвестира много тежко и има много големи разходи, защото сумите са наистина сериозни. 300 милиона лева бяха дадени за нови автомобили. Предстои да бъдат дадени още 160 милиона лева. Метрото прави трета линия. И то на съфинансиране 20 милиона лева на година от общината. Не може да дойде от самосебе си", отбеляза още Арнаудов. Той уточни, че предложението е новите цени на билетчетата да влязат в сила от 1 юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини