Заловиха интелигентни крадци на ток

44-годишен жител на град Игнатиево и 35-годишен варненец са били заловени при опит да манипулират показанията на електромер по дистанционен начин.

Двамата паднали в полицейски капан на 22 март около 14,30 ч. Униформени ги сварили да отварят капака на елтабло, собственост на "Енерго Про", на ул. "24" в местността Евксиноград.

"Техниците" носели със себе си самоделни устройства, които по безжичен начин свръзвали техния лаптоп с набелязан електромер. При обиск у мъжете били намерени и множество ключове за други елтабла и дистанционни за изключване на измервателните уреди.

Крадците на ток, единият от които е бивш служител на "Енерго Про", били задържани за денонощие. Те доброволно предали на разследващите технически устройства, матрици за изготвяне на пломби и уред за поставянето им, с които си вадели хляба.

Ако незаконната им дейност бъде потвърдена в съда, ги грозят до 5 години затвор и до 15 000 лв. глоба, става ясно от текста, по който е образувано досъдебното производство, ръководено от Варненската районна прокуратура. Оттам и от полицията окачествиха случая като безпрецедентен и уникален.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони