Куче на БСП шефка на успокоителни, тъгува по съпруга й гурбетчия

Откакто стопанинът му Васил Янчев заминал по гурбет в Испания, кучето Арчи е в депресия и е на успокоителни, разказа доскорошната БСП лидерка в Кюстендил Катя Янчева. Снимка: Кирил Фалин

5-годишното куче Арчи, немски шпиц, от няколко дни е на успокоителни след поставена диагноза "депресия", каза стопанката му БСП активистката и доскорошен лидер на кюстендилските социалисти Катя Янчева.

Преди месец и нещо мъжът й - коафьорът Васил Янчев, се изнесъл по гурбет в Испания, след като в обезлюдения Кюстендил клиентите му понамалели. Дотогава Арчи бил неотлъчно с него, имал си специален кът във фризьорския му салон, където кротувал, докато стопанинът правел прическите.

Откакто заминал обаче, кучето загубило всякакво настроение, не се хранело добре, станало унило, не общувало. "Заведох го при ветеринарни спеицалисти, прегледаха го и веднага решиха, че проблемът му е психологически срив. Не съм им казвала, че мъжът ми замина и не е тук. Изписаха му успокоителни, дано да се оправи", загрижена е Янчева.

През една от предизборните кампании за парламентарния вот преди няколко години Арчи също се включил, като му сложили "лента" с номера на червената бюлетина и така дефилирал из улиците. Години наред Янчеви са приятели с омбудсмана и бивш зам.-председател на НС Мая Манолова. Тя често правела прическата си в салона на Васил Янчев, докато не затворил, казват техни приятели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл