1 км. опашка от тирове се е образувала на ГКПП „Калотина”, а при Сливница - 2 км.

Снимка: Архив

Образувала се е около 1 км. опашка от товарни автомобили преди граничния пункт „Калотина” и около 2 км. при град Сливница. Това каза говорителят на ГД „Гранична полиция“Лора Любенова, цитирана от "Фокус".

„Причината е първо в засиления товарен трафик в началото на седмицата, който е обичаен и второ по-бавната обработка на камионите от сръбска страна”, уточни Любенова.

„Междинната зона между България и Сърбия е пълна с излизащи от страната товарни автомобили. Гранична полиция работи на пълен капацитет, но няма как ние да увеличим по-бързата обработка на камионите, защото те няма къде да отидат, ако не са обработени съответно за същото време от съпределна територия”, посочи тя.

По думите на Любенова няма технически проблем на българския пункт.

Припомняме, че по-рано днес говорителят на Областната дирекция на на МВР – София Мариола Маркова съобщи, че поради технически проблем спират тежкотоварните автомобили на главния път, който е в посока Калотина.

„Като превантивна мярка се спират тежкотоварните автомобили на главния път, който е в посока Калотина, за да се предотврати струпването им в зоната на граничния пункт”, обясни Маркова.

„Струпали са се автомобили, но проблемът е по технически причини”, допълни Маркова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини