Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Камарата на представителите гласува следващата седмица импийчмънт на Тръмп

Министър Петя Аврамова: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник

Свалят чиновниците от колите на НСО Повод е катастрофата с кола на НСО, която закарала до дома му секретар на Румен Радев

Съдът потвърди още 2 глоби по 20 000 лв. за „Енерго-Про“ в Русе

Районният съд в Русе потвърди още две наложени глоби по 20 000 лв. на „Енерго-Про“ АД от Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ за нарушени условия на лицензията. Дружеството може да обжалва решенията пред Административния съд в крайдунавския град.

И в двата случая дружеството подменило електромерите на клиенти, без те да са подписали констативния протокол. Е.П.Д. от село Щръклево се оплакала, че така последната й сметка скочила на 330 лв. В жалбата си В.Д.В. от град Ветово пък се съмнявал в нулевите показания на новият уред, защото му отчитал повече изразходван ток.

„Противоправното поведение на служителите на елетроразпределителното дружество влияе пряко на извършеното нарушение“, мотивират се магистратите. Имуществената санкция е в минимална по закон и съдът не може да я обсъжда. Случаят не е маловажен, защото се засягат обществените интереси на потребителите на електрическа енергия.

Това е третият случай, в който „Енерго-Про“ отнася 20 000 лв. глоба за нарушени условия на лицензията си в Русенско. Дружеството беше санкционирано и заради клиент в село Белцов, отказал да подпише протокола, че електромерът му е нередовен. Въпреки разпоредбите на Закона за енергетиката, липсвал дори подпис на свидетел.

Преди месец районният съд в крайдунавския град отмени 20 000 лв. имуществена санкция на „Енерго-Про“ по друг казус и отхвърли наказателното постановление на КЕВР като „неправилно и незаконосъобразно“. Дружеството беше санкционирано, че не поддържа редовно електромерите си.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.