Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Съдът потвърди още 2 глоби по 20 000 лв. за „Енерго-Про“ в Русе

Районният съд в Русе потвърди още две наложени глоби по 20 000 лв. на „Енерго-Про“ АД от Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ за нарушени условия на лицензията. Дружеството може да обжалва решенията пред Административния съд в крайдунавския град.

И в двата случая дружеството подменило електромерите на клиенти, без те да са подписали констативния протокол. Е.П.Д. от село Щръклево се оплакала, че така последната й сметка скочила на 330 лв. В жалбата си В.Д.В. от град Ветово пък се съмнявал в нулевите показания на новият уред, защото му отчитал повече изразходван ток.

„Противоправното поведение на служителите на елетроразпределителното дружество влияе пряко на извършеното нарушение“, мотивират се магистратите. Имуществената санкция е в минимална по закон и съдът не може да я обсъжда. Случаят не е маловажен, защото се засягат обществените интереси на потребителите на електрическа енергия.

Това е третият случай, в който „Енерго-Про“ отнася 20 000 лв. глоба за нарушени условия на лицензията си в Русенско. Дружеството беше санкционирано и заради клиент в село Белцов, отказал да подпише протокола, че електромерът му е нередовен. Въпреки разпоредбите на Закона за енергетиката, липсвал дори подпис на свидетел.

Преди месец районният съд в крайдунавския град отмени 20 000 лв. имуществена санкция на „Енерго-Про“ по друг казус и отхвърли наказателното постановление на КЕВР като „неправилно и незаконосъобразно“. Дружеството беше санкционирано, че не поддържа редовно електромерите си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.