Борисов иска най-тежки наказания за пробива на ГКПП Аерогара София

Издирван за убийство грък заловен на летище София

Външно министерство: Няма решение за гонене на руски дипломати

Почина общинският съветник от БСП Марин Стоянов

Общински съвет по наркотични вещества и Православен информационен център на Неврокопската митрополия проведоха базар „От сръчните ръце на мама“

Цветанов: Няма данни, които да налагат изгонването на руски дипломати от страната

Славчо Велков: 47 израелски граждани искат над 200 млн. лв. компенсации заради атентата в Сарафово

Финландия получи от Испания искане на екстрадиция на Пучдемон

Нощните влакове ще пристигнат с час по-късно заради смяната на часовото време

“Кюриосити” отбеляза 2000 дни на Марс Плутониевите му генератори ще работят още около 7-8 години

Спряха опасен теч на 4 г. в шуменски квартал Общината ще си търси парите от ВиК

Вучич обвини ЕС, че не изпълнява Брюкселските споразумения между Сърбия и Косово

Тръмп се чудил дали да наначи новия си съветник по национална сигурност заради мустака му

Митрополит Антоний: Договорът за наем с Върбакови е неизгоден

И Хърватия избира между Ф-16 и „Грипен“

Съдът потвърди още 2 глоби по 20 000 лв. за “Енерго-Про” в Русе

Районният съд в Русе потвърди още две наложени глоби по 20 000 лв. на “Енерго-Про” АД от Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ за нарушени условия на лицензията. Дружеството може да обжалва решенията пред Административния съд в крайдунавския град.

И в двата случая дружеството подменило електромерите на клиенти, без те да са подписали констативния протокол. Е.П.Д. от село Щръклево се оплакала, че така последната й сметка скочила на 330 лв. В жалбата си В.Д.В. от град Ветово пък се съмнявал в нулевите показания на новият уред, защото му отчитал повече изразходван ток.

“Противоправното поведение на служителите на елетроразпределителното дружество влияе пряко на извършеното нарушение”, мотивират се магистратите. Имуществената санкция е в минимална по закон и съдът не може да я обсъжда. Случаят не е маловажен, защото се засягат обществените интереси на потребителите на електрическа енергия.

Това е третият случай, в който “Енерго-Про” отнася 20 000 лв. глоба за нарушени условия на лицензията си в Русенско. Дружеството беше санкционирано и заради клиент в село Белцов, отказал да подпише протокола, че електромерът му е нередовен. Въпреки разпоредбите на Закона за енергетиката, липсвал дори подпис на свидетел.

Преди месец районният съд в крайдунавския град отмени 20 000 лв. имуществена санкция на “Енерго-Про” по друг казус и отхвърли наказателното постановление на КЕВР като “неправилно и незаконосъобразно”. Дружеството беше санкционирано, че не поддържа редовно електромерите си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.