На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 юли 2018

Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

Фермери се притесняват от проверки с неясни изисквания за качеството на млякото

Фермерите са притеснени, че не знаят по какви правила се правят проверките за качеството на млякото. Те не знаят и какво ще стане с фермите, които покажат лоши резултати. Това заяви пред БНР директорът на Националния съвет на говедовъдите в България Михаил Михайлов.

Шефът на Агенцията по храните е получил писмо от съюза относно извършваните проверки. Те са свързани с изпълнението на т.нар. екшън план, заради който Еврокомисията направи последен компромис с произвежданото у нас мляко, което не отговаря на заложените стандарти.

Михайлов отбеляза, че съюзът му подкрепя този план и коментира, че след дерогацията действително трябвало да се направи такава проверка. Би трябвало да се види, че у нас се произвежда чисто мляко и да бъде разрешено нашите млекопреработвателни предприятия да изнасят продукцията си в Европа.

Притесненията на фермерите се пораждат от това, че проверката е започнала без подготовка. Те не се наясно какво ще представлява процесът по взимането на пробите и какви са крайните сроковете.

Животновъдите сигнализирали за проблеми при взимането на пробите. Появила се информация за случай, при които се взимали проби с една и съща пипета в няколко ферми. Има и опасения, че преработвателите може да предпочетат евтиния внос, вместо да купуват мляко от фермите, които не са покрили изискванията. Това, по думите на Михаил Михайлов, ще ги обрече на фалит.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.