"Лестър" превзе и Европа

"Лестър" не е хегемон само на Висшата лига. Звездите на "лисиците" хапаха здраво на два митични стадиона, където кипи подготовка за Евро 2016. В едва втория си мач за Франция халфът Н'Голо Канте вкара с първия си удар гол! След това домакинът на Евро 2016 срази Русия с 4:2. Момчето от "Лестър" отпразнува с попадението 25-ия си рожден ден. И явно представянето в "Лестър" ще го прати на европейско.

Джейми Варди пък взриви "Уембли" и... Уейн Руни. Нападателят на "лисиците" вкара при 1:2 срещу Холандия. А след мача британските медии написаха, че Кай, синът на Руни, е поискал от баща си фланелка на Варди. "Моето място в националния отбор не е гарантирано", бе принуден да признае Уейн след загубата. Голът на Варди пък бе юбилеен за селекционера Рой Ходжсън - под №100 в кариерата му в националния тим. На същия ден 4 години по-рано Джейми бе звездата на... петодивизионния "Флийтууд Таун" в мач срещу "Бат Сити".

Холандия, провалилият се в квалификациите гранд, е в серия от 3 поредни победи на чужд терен. Но на свой е истински кошмар - 3 поредни загуби.

И докато англичаните се завърнаха в реалността, то германците напомпаха 4 дози самочувствие накуп. След 21 години пауза Бундестимът срази кошмарния си съперник Италия - 4:1. Тони Кроос, Марио Гьотце, Йонас Ектор и Месут Йозил от дузпа разкъсаха мреждата на "скуадрата", а Ел Шарауи вкара почетното попадение. Последният успех на Германия над Италия датира от 1995-а - 2:0 в контрола в Цюрих. Оттогава минаха 7 мача, включително загубени полуфинали на Мондиал 2006 и Евро 2012. А Германия за първи път печели с 3 гола разлика над Италия - от триумфа с 5:2 през 1939-а.

"След загубата от Англия в събота си взехме поуки и вече изглеждаме различно", каза Йоаким Льов.

Вкаралият втория гол Марио Гьотце не изключи, че може да се раздели с "Байерн" в края на сезона. Той е желан от родния "Борусия" (Дортмунд) и "Ливърпул". "Важното е да играя, бъдещето ми е отворено", каза халфът. Не е изключено Гьотце да изчака идването на новия треньор Карло Анчелоти, преди да реши да се раздели с "Байерн".

"Много се радвам, че Марио започна от началото и направи толкова силен мач", рече откривателят му Юрген Клоп, сега треньор на "Ливърпул". Спецът призна, че е гледал мача Англия - Холандия, а не Германия - Италия. На терена в Мюнхен при това като резерва бе само един от неговите играчи - Емре Чан.

На "Алианц Арена" още 4 за Буфон

"Алианц Арена" се превърна в най-кошмарния стадион за Джанлуиджи Буфон. Легендата на Италия пусна за втори път четири гола за само 2 седмици. Първо с "Ювентус" той загуби с 2:4 от "Байерн" и отпадна от Шампионската лига. А със "скуадра адзура" сега допусна нова четворка от Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят