На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Берковица препъва 10 общини за нови ВиК проекти

Община Берковица отказа да се включи в създадената ВИК асоциация в област Монтана и на практика блокира пътя на останалите общини към европейските екопроекти.

10 от местните управи в региона подписаха договор, според който ВИК ЕООД -Монтана е единствения оператор на водопроводни и канализационни мрежи в областта. Това е задължително условие, за да кандидатстват общините за средства от еврофондовете до 2020 г. Берковица, където общината има собствено ВИК дружество, обаче не пожела да влезе в асоциацията с мотива, че това ще вдигне цената на водата за населението.

Бойкотът на инициативата от града под връх Ком лишава останалите общините от възможността да изработят Публична-инвеситиционна програма и да кандидатстват за евросредства за обновяване на ВИК мрежите, поясниха експерти. По данни на ВИК около 80 % от вдопроводите в област Монтана са етернитови и изключително амотризирани. Честите аварии и старите тръби водят до огромни загуби и влошават качеството на водата, коментираха експерти.

От МРРБ заявиха, че има възможност за финансиране на общински проекти и от министерството и програма ПУДОС, но там средствата за ВИК сектора са ограничени – само около 73 млн. лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.