Кмет награди ученик, върнал загубени вещи на пенсионерка

Кметът на Исперих Бейсим Руфат (вдясно) лично връчи паричната награда и грамотата на детето, което зарадвало пенсионираната учителка. Снимка: Община Исперих

Почетна грамота и 100 лв. връчи в четвъртък кметът на община Исперих Бейсим Руфад на ученик, който намерил чанта с лични вещи на пенсионерка и й ги върнал. Петокласникът Давид Галинов от Основно училище "Хр.Ботев" в града беше похвален за доблестната постъпка. Тя се разчула, след като пенсионираната учителка Йорданка Недкова изпратила благодарствено писмо до училището на момчето и разказала как загубила дамската си чанта. В нея били двата й телефона, личните й документи, очила и други. Същия ден, най-изненадващо, те й били върнати от момчето, което намерило чантата и побързало да я зарадва.

"На фона на лошотията, която ни залива, не бих желала тази благородна постъпка на Давид да остане незабелязана", написала бившата учителка в писмото си.

От общината пък решили да отличат детето и да го похвалят пред всички.

"Постъпката на Давид е пример за добро възпитание, присъщо на възрастните хора. Радвам се, че нашите деца, макар и малки, демонстрират отговорно поведение, с което дават пример на връстниците си. Ще продължа да работя в посока, в която децата ни да получават качествено образование, защото инвестицията в младите хора е най-добрия капитал на обществото ни", каза кметът Бейсим Руфад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони