Първият чартър с израелски туристи кацна в Бургас

Ако в Слънчев бряг има атракции, които да работят и в по- студените месеци, израелските туристи ще са целогодишни гости на нашето море

Първите 146 туристи кацнаха на летището край Бургас. Те бяха тържествено посрещнати от шефа на аеропорта Георги Чипилски, зам. кмета на Несебър Лазар Япаджиев, почетния консул на Израел в Бургас Орлин Мандов и др. официални лица. Момичета в народни носии посрещнаха гостите с хляб и сол. , Дамите получиха по една българска роза, а мъжете- мускалче с розово масло.

Израелците кацнаха и се качиха в автобусите за Слънчев бряг при засилени мерки за сигурност. Аеропортът бе охраняван от полицаи с автоматично оръжие. Шефът на "Гланична полиция" на летището Антон Андонов каза, че тази година ще има повече охрана като физическо присъствие, като униформените ще бъдат пренасочвани от други структури.

Почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, каза че ако в Слънчев бряг има атракции, които да работят и в по- студените месеци, той обещава да направи изрелските туристи целогодишни гости на нашето море.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес