Фитнес пази „Юнайтед“ от контузии

На 23 юли 2019 да почерпят

Тъкмят рецептата за бира със светена вода Кехлибарената течност ще се казва A-Men

Проф. Кантарджиев: Тигровият комар не пренася тропически вирусни инфекции

Русия и Турция може да правят заедно С-400

Тръмп: Вашингтон работи с Исламабад за слагане на край на войната в Афганистан

Не забраняват фермерските пазари Има заповед за спиране на продажбите на свинско месо и месни продукти

Кубрат Пулев си върна боксовия лиценз в САЩ

Бул. „Витоша” e №3 по ръст на наемите Цените са се повишили с 8,3% в рамките на една година

Макрон: 14 страни-членки на ЕС се споразумяха за нов „механизъм за солидарност“ за мигрантите

Бурджу Йозберк е красива и талантлива

Цените на петрола се повишиха

НАП спира временно 6 електронни услуги Няма достъп до обявите за продажба на имущество на длъжници

Имам ли право на майчински, ако ме съкратят в срока за изпитване

Откриха тухла с печат с името на римския консул Марулус в древния град Нове Уникалната находка датира от 184 година

Край с монопола на енергото

Битовите потребители на електроенергия от днес могат да преминат от регулирания към свободния пазар, ако намерят доставчик, който да направи по-добро ценово предложение от тези на трите ЕРП-та у нас.

„Всеки потребител може сам да избере доставчика си на ток сред над 20 лицензирани търговци на ток, активни на свободния пазар“, обяви пред „Труд“ изпълнителният директор на Българската независима енергийна борса Константин Константинов. Той уточни важна подробност – и да преминете към друг търговец, вие оставате клиенти на дружеството, което е собственик на мрежата. В различните региони на страната това са „ЧЕЗ Разпределение“, „ЕВН България Електроразпределение“ и „Енерго Про Мрежи“.

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов заяви пред вестника, че смяната на доставчик ще става с подаването на едно заявление. То е от 2 страници, налично е на страницата на КЕВР – http://www.dker.bg и и в него всеки желаещ да го направи трябва да попълни своите данни.

Според инструкцията процедурата ще трае 20 дни. Преминаването към новия доставчик ще става само на 1-во число от месеца, така че първите битови клиенти могат да се появят на свободния пазар още на 1 май 2016 г. Документите ще може да се внасят, както от самите клиенти, така и от новия им доставчик, когото те просто трябва да упълномощят да движи процедурата от тяхно име. Нотариалната заверка на тези пълномощни ще се прави от бъдещия им снабдител и ще е напълно безплатна за клиентите.

„Предвидена е графа за характера на потреблението. Това означава, че ако се сменя доставчикът за фирма, тя да посочи с какво преобладаващо потребление е – дневно или нощно. За три дни трябва да се направи проверка дали клиентът няма стари неплатени сметки за ток. Тя също ще става служебно, като електроразпределителното дружество, информирайки предишния снабдител за оттеглянето на клиента му, ще получава информация дали той си е уредил сметките. Ще се провери и дали потребителят не е подписал договори и с други доставчици за същия обект“, каза още Иванов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.