Кметът на Търново връчи стипендия от 3000 евро на курсантка

Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи стипендия от 3000 евро на курсантката Ивона Стоилова от Националния военен университет /НВУ/ "Васил Левски".

Сумата е част от академичната награда "3 март", чийто носител за 2016 г. е курсант Стоилова. Тя бе отличена по предложение на началника на военния вуз бриг. ген. Пламен Богданов, одобрено с решение на Общинския съвет в старата столица.

Церемонията по присъждането на академичната награда се състоя навръх 3 март, когато Велико Търново тържествено отбеляза 138 години от Освобождението на България от османско владичество. Заради обучение в чужбина курсант Стоилова не успя да получи тогава приза си, който бе приет от представител на НВУ "Васил Левски" с уговорката да й бъде предаден.

"Община Велико Търново връчва наградата "3 март" за девета поредна година. Стремим се да подпомогнем професионалния път на курсантите и студентите. Вярвам, че ще вложите отпуснатите средства целесъобразно, за да продължите образованието си и да се реализирате", обърна се Даниел Панов към Ивона Стоилова.

Той изрази надежда, че младата дама, която е от Кюстендил, ще остане в старопрестолния град по примера на много нейни връстници и студенти.
"За мен е чест и отговорност да бъда горд носител на академичната награда "3 март".

Ще работя усилено, ще уча и ще се трудя. За мен времето, прекарано в Националния военен университет и във Велико Търново е много ценно и полезно. Уверявам Ви, че с тази финансова подкрепа ще продължа образованието си, ще повиша квалификацията си и ще се реализирам в България", отговори курсант Стоилова.

Тя благодари на кмета Даниел Панов и на Община Велико Търново за добрата възможност и за усилията, които полагат в подкрепа на младите хора. Бриг. ген. Пламен Богданов също поздрави Даниел Панов и изказа признателност за доброто взаимно сътрудничество.

Ивона Стоилова е петокурсничка във факултет "Общовойскови". През тази година тя завършва обучението си по военна специализация "Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване". Успехът й от гражданската специалност "Стопанска логистика" е Отличен 6,00.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони