Инвестиции за 42 млн.лв. планира собственикът на 'Локо' (Пд)

Собственикът на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски планира да вложи още общо 42 млн.лв. в пловдивския черно-бял клуб за изграждането на нова тренировъчна база, жилищен комплекс към нея и обновяване на стадион "Лаута".

Това стана ясно покрай срещата на боса на "черно-белите" с кмета на Пловдив Иван Тотев, на която присъстваха председателят на съвета на директорите на "Локо" Румен Руйчев, почетният президент Христо Бонев-Зума и административният директор Атанас Узунов. Новата клубна база ще глътне 30 млн.лв., като освен с футболни терени ще разполага и с жилищни площи, в които ще има апартаменти за футболистите от представителния мъжки тим и привлечени от други градове таланти в детско-юношеската школа.

Модернизацията на стадиона в парк "Лаута" ще струва около 10 млн.лв., като с тези пари ще бъдат изпълнени всички изисквания на УЕФА за придобиване на четвърта категория. На такива съоръжения могат да се играят мачове от евротурнирите без финал в Шампионската лига и Лига Европа, твърдят фактори от "Лаута".

"Ботев" (Пд) не изпрати свой представител на срещата при кмета на Пловдив, тъй като по същото време президентът на "канарчетата" Ангел Палийски бе по бизнес дела в Дубай (ОАЕ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена