Арестуван е бившият шеф на контраразузнаването в Македония

Благотворителен концерт събира пари за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Президентът удостои с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ Съюза на българските писатели (СНИМКИ)

Тръмп: САЩ остават стабилен партньор на Саудитска Арабия въпреки съмненията покрай смъртта на Хашоги

Българите зад граница искат да ги представляват нови организации

Столична община: Изтича срокът за такса смет

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар Испания плаши с вето споразумението за напускане

Все повече млади в САЩ предпочитат съвместно съжителство без брак

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 ноември 2018

Дворът на кирилицата посрещна висши държавници от Бурятия, Калмикия и Чечня Откриха още 4 бюст-паметника в Алеята на писателите

Бумащина спира 30 млн. лв. за лекарите Всяка година касата пренасочва огромна сума от перо на перо

Уволниха роботи сервитьори – били бавни и непохватни

Китайски ресторанти уволниха роботите си сервитьори, защото се оказаха много непохватни – разливат напитките и супите, и хората започнали да се оплакват от тях.

„Роботите не могат да носят добре супа и ястия, а и често се повреждат. Затова шефът реши повече да не ги използва. Уменията им са недостатъчни”, разказа един от служителите, цитиран от БТВ.

Ресторантите в провинция Гуанчжоу са платили по 7720 щатски долара за наема на всеки робот. Допълнително всеки месец има разходи за електричество и поддръжка.

Те обаче не могат да вършат всичко като хората. Трябва да следват само определен маршрут, не умеят да взимат поръчки, рисковано е да сипват гореща вода в чашите.

За сравнение заплатата на обикновените сервитьори в Китай е около 340 щатски долара, повече от поддръжката на роботите, но не и толкова много. Затова управителите на ресторантите са решили, че си струва да имат само човешки персонал, макар и да признават, че роботите наистина привличат повече клиенти.

Чжан Юн от технологичния университет в Гуандун обясни, че роботите подобряват много продуктивността във фабриките, където са необходими повторяеми действия. Те обаче още не са достатъчно добри в среда, където е необходимо често общуване с хора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.