Ще правят "изолатори" за шофьорските изпити

Транспортният министър Ивайло Московски съобщи след заседание на Министерския съвет, че се подготвят изменения в Закона за движение по пътищата, които ще въведат т.нар. бяла стая за решаването на листовки. Тя ще е шумоизолирана и в нея ще се намира само кандидат-шофьорът и необходимите пособия за провеждане на изпита, съобщи „Канал 3“.

Помещението ”бяла стая” е от затворен тип като кабина, в което няма да има никакъв субективен фактор за намеса в изпитите, обясни Московски и добави, че се обсъжда с юристи идеята изпитите да се прeдават онлайн в реално време.

Московски обясни, че се предвижда Законът за движение по пътищата да бъде разделен на три части. Първата ще е изцяло за обучението и подготовката на шофьорите, втората ще се занимава само с превозните средства и дейността на автосервизите, а третата ще се фокусира върху регулацията на движението по пътищата. Плановете за готвените промени били от половин година.

Транспортният министър каза още, че вече е разговарял с министър-председателя Бойко Борисов за корупционните разкрития в Агенция ”Автомобилна администрация” и към този момент оставката му не стои на дневен ред.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини