20 000 зрители и дъжд за ЦСКА – „Левски“

Съдията, който не дава дузпа

На 17 март 2018 да почерпят

Луиза Григорова дава любовни съвети на тийнейджърки 16 известни българки споделят за първия секс и други истории

Лара Крофт раздава секси ритници Елизабет Шу се завръща в главната женска роля

Легионерът от Орешник излезе от ареста срещу 5000 лева гаранция

Доналд Туск: ЕС ще изпрати ясно послание за отравянето на Сергей Скрипал

Макрон: Русия стои зад покушението срещу Скрипал

Ремонтират централен водопровод в Бургас

Саудитска Арабия и хутите водят тайни преговори за спиране на войната

Маколи Кълкин излиза на ринга срещу Александър Русев Мистър "Сам в къщи" единствен прие предизвикателството на кечиста

Александър Сабанов, ВМРО: Търканията в Обединени патриоти са само между лидерите

Руският посланик в Лондон е получил дипломатическа нота за състоянието на Сергей и Юлия Скрипал

Русия отрече да извършва бойни полети над Източна Гута

Покривът на Регионалния исторически музей в Плевен протече след ремонта

Община Шумен си иска спортна зала от наемател с 83 000 лв. дълг

Кметът на Шумен Любомир Христов /вляво/ настоява спортният клуб да си плати консумираната ел. енергия или да освободи спортния имот на общината.

Спортен клуб по тенис на маса, наемател на общинската зала “Юнак”, не е плащал ток от 2010 г. и е навъртял над 76 000 лв. Освен това спортистите не са плащали и такса смет, дължат 7 187 лв. Борчовете са към община Шумен, защото през годините, кметството е плащало ел.енергията, партидата се водела на него. Това стана ясно в сряда по време на брифинг на кмета Любомир Христов и заместниците му по финанси Татяна Костова и по стопански дейности Росица Антонова. Заради неплащането на консумативите, община Шумен e дала десет дни срок на наемателя на зала “Юнак” – спортен клуб “Младост” да погаси натурпани задължения към кметството и ако това не стане, ще прекрати договорите с него за две различни помещения.

Успешното сътрудничество между спортен клуб и община започва през 2010 г. Договорката е занемарената и разрушена зала да се превърне в удобно място за спорт. Общината дава имота за срок от 10 г. и подписва два договора за две помещения от залата. Прието е инвестициите да са за сметка на наема. Комисия от общината е установила, че за модернизиране на едната зала са вложени 55 377 лв., а в другата 28 845 лв. Спортният клуб обаче не плаща консумативи, а това е залегнало в договора, категорични са от общината. През септември 2013 г. общинският съвет в Шумен взема решение 15 спортни клуба в града да бъдат освободени от плащане на ток и вода, но клуб “Младост” не фигурира в списъка, обясняват от кметството. Стига се и до дело в Комисията за защита от дискриминация, но тя излиза с отрицателно становище. През 2013 г. бившият градоначалник Красимир Костов напомня на наемателя на “Юнак” за задълженията, оповестява, че ще бъде принуден да прекрати договора.

Вътрешен одит на спортните имоти на община Шумен от края на м.г. констатирал, че наемателите не плащат консумативите си за ток и вода и това води до необосновано увеличение на разходите на общинския бюджет. Другият извод е, че в Шумен наемателите освен потребено електричество и вода, не плащат и такса смет, оповести зам.кметът Костова. Затова препоръката е да се прехвърлят партидите, които се водят на общината. От края на м.г. това е направено и партидите се прехвърлят на предприятието “Общински жилища и имоти”, но безрезултатно. Така се стига до спиране на тока на зала “Юнак”. Два дни след това тя била захранена от съседния хотел.

Градоначалникът Любомир Христов е разговарял с председателя на клуба Христо Петров-Юноната, бивш депутат от Българския бизнес блок. “Той ми заяви, че ще съди общината и че искаме да отнемем залата и да я дадем на друг”, каза кмета. Според кмета, единствената цел на общината е да си върне натрупания дълг. Градоначалникът не доумява как на спортния обект се е появила и бележка подписана от негово име, че залата няма да работи за неопределено време. Не е поставял такава. Наематели на кафене в същия споретн обект били уведомени да изнасят имуществото си, защото кметът може да го отнеме. Бързали посред нощ на миньорски лампи, недоумяват от кметството.

Председателят на клуба Петров обяви пред медии – искаме партида на наше име и тогава ще плащаме. Не отрича, че токът е изхарчен, парите са платени от общината, но фактури на името на клуба не са издавани, така че задължения липсвали.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.