Нежният пол има нужда от повече сън

Много проучвания вече доказаха, че безсънието и лошият сън са по-често срещани при дамите, отколкото при господата, а сега изглежда, че жените имат нужда и от повече сън, за да функционират нормално през деня.

Според изследователите от университета Лоугбороу и техния Център за изследване на съня в Ланкастър, Великобритания, причината жените да се нуждаят повече от 20 допълнителни минути от мъжете, е свързан с факта, че техните мозъци са по-сложни и се натоварват повече през деня.

„Женските мозъци са свързани по по-различен начин, логично е сънят им да е по-продължителен“, казва професор Хорн, директор на Центъра по съня, „Дамите са склонни да правят много неща едновременно и са по-гъвкави, т.е. фактически те използват повече мозъците си от мъжете.“

Проучването, проведено с 220 мъже и жени на средна възраст, открива и че жените се повлияват повече от липсата на сън. Ненаспиването пречи много повече на физиката и на психиката на нежния пол, те стават по-напрегнати, по-враждебни, депресирани и агресивни.

Затова и мъжете трябва да е по-торелантни към съня на половинките си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл