Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Индонезия иска да разкрие консулство в Търново

Снимка: Община Велико Търново

Индонезия има намерение да разкрие консулство във Велико Търново. В момента се водят разговори с Министерството на външните работи във връзка с необходимите процедури. Дни на Индонезия и ЮАР пък ще организира Община Велико Търново през есента. Това стана ясно след последователни срещи на кмета на старата столица Даниел Панов с посланичките в България на двете държави Н. Пр. Сри Астари Рашид (Индонезия) и Н. Пр. Ванеса Калвърт (ЮАР).

Даниел Панов предложи домакин на събитията да бъде Дворецът на културата и спорта „Васил Левски” в болярския град. Идеята му е по време на изложенията да бъдат представени културата, изкуствата, занаятите, фолклора, обичаите и кулинарията на всяка от двете държави.

„Дните на Индонезия и ЮАР ще спомогнат и за създаването на контакти между туроператорските фирми. Така, Велико Търново като туристическа дестинация, ще бъде промотирано в държавите, а техни забележителности ще станат известни у нас. Задълбочени ще бъдат и контактите между фирми от региона и компании от ЮАР, с цел износ на храни, сладкарски изделия и земеделски продукти”, заяви Панов.

Посланичката на ЮАР Н. Пр. Ванеса Калвърт оцени туристическите обекти в България като невероятни и изрази готовност за задълбочено сътрудничество в сферата на услугите за посетители.

Даниел Панов обясни, че вече е предложил Министерството на туризма съвместно с общините да насърчи обучението и повишаването на квалификацията на заетите в информационните центрове и в туристическия бранш.

„Бизнесът също трябва да инвестира в персонала, който работи в сферата на туризма и да осигури по-добро заплащане”, категоричен бе кметът на Велико Търново.

„Всеки един посетител в ЮАР води до разкриването на седем работни места”, подчерта Н. Пр. Калвърт. Тя препоръча на родните хотели и ресторанти да предлагат повече автентични български кулинарни продукти.

Много висока оценка получи международното изложение „Културен туризъм”, което се провежда във Велико Търново за тринадесета поредна година. Гостите от двете държави споделиха, че форумът е разпознаваем и известен в целия свят, а развитието му от 2004 г. насам е забележително.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.