Киро Принца и Кольо Дългия играли на вързано преди разстрела (обзор)

Собственикът на хотелски комплекс "Принц Кирил" в Стария Несебър е застрелял главния си готвач. Двамата често играели карти на "вързано". Не е изключено скандалът да е бил и за облог.

Инцидентът станал след запой призори в понеделник. Киро Т., известен в Несебър като Киро Принца играл карти с главния си готвач Кольо, който му бил отдавнашен приятел, а и въртял бизнеса му в ресторанта. Двамата се скарали жестоко по време на играта.

Киро отишъл до колата си, взел законно притежавания си пистолет. В това време готвачът също влязъл в колата, за да довършат скандала. Тогава работодателят стрелял в тялото на авера си.

Компанията отвън се паникьосала. Картоиграчите извадили ранения и го сложили на маса в заведението, опитвайки се да му помогнат, но той издъхнал.

"Готвач му е от 10 години. Тези, които снощи са играли карти са неразделни. Заедно са ден и нощ, но пият много", разказаха местни жители.
Извършителят не се е крил, стоял на мястото, докато дойдат полицаите да го арестуват. Вчера кръвта на убития още бе около масата, където са играли карти и се опитвали да го спасяват.

Става дума за пиянска история, казаха от полицията. Шефът на ОД на МВР в Бургас Калоян Калоянов заяви, че тепърва ще се установява колко са пили и как точно е станало убийството.

Местни несебърци разказаха че жертвата- Никола, на 63 години, бил известен в града като Кольо Дългия. Той бил майстор на вкусните гозби. И друг път заедно с Киро Принца се карали. Работодателят бил известен с буйния си нрав.
Задържани за срок от 24 часа са две лица, от които са иззети обтривки за установяването на барутни частици, казаха от прокуратурата.

Убийството е извършено с боен пистолет 9х19 калибър, законно притежаван от хотелиера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право