Премиерът Бойко Борисов: Ще продължим да развиваме античния комплекс "Сердика"

Снимки: Фейсбук профил на Бойко Борисов

„Ще продължим да развиваме античния комплекс "Сердика". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на реставрирания античен комплекс "Сердика", предаде "Фокус".

"Да благодарим и да пожелаем дълъг живот и здраве на министър Вежди Рашидов. Той премина през много перипетии не само в строителството, но и в личен план. Виждам колко се радва, че сме заедно, за да довършим този обект. Помня още като кмет, трябваше да изменим проекта и инж. Стоян Братоев тогава пуснаха метрото да мине на 27 метра под земята, за да запазим археологията", обясни министър-председателят.

"София действително лежи върху красота, която туристите и младите хора се надявам да оценят. Радвам се, че много архитекти, археолози са тук. Сдаваме на София поредния обект, да му се радват софиянци и всички, които дойдат тук. Ще продължим нататък - София, Пловдив, Стара Загора Бургас, Варна, защото има толкова места, които да показваме в туризма", каза премиерът.

"Видях, че в момента присъстват и стари министри, на времето са строили директно върху културно-историческите съкровища. Там, където свършва сега музеят започва 37 кв. метра музайка - уникална по своята същност, която догодина ще планираме и ще продължим да развиваме този музей", коментира още Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини