Васил Велев: МВР е префинансирано, заплатите там не са толкова ниски, колкото казват

Звънят от остров в Атлантика

Пощальон влезе в затвора, открили 19 000 писма в дома му

Отпада идеята за двойно по-скъпа синя зона в София (обзор) Ще се забранява влизане в центъра на града според номерата на автомобилите

Опашки от тирове на Калотина, Капитан Андреево и Дунав мост

Австралия обяви конкурс за спасяване на Големия бариерен риф Дава 2 млн. канадски долара награда

Валери Симеонов: Протестите против втори лифт в Банско са част от предизборна кампания

Прищина: Сърбия да не използва за политически цели убийството на Оливер Иванович

Таня Андреева: Държавата не бива да плаща дълговете на общинските болници

Борисов ще участва на форума в Давос

Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Пускат държавен дълг с рекорден срок от 25 г. На инвеститорите ще бъдат предложени книжа за 100 млн. лв.

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Здравната каса: Решението на ВАС няма правни последици за НЗОК

НАП-Пловдив ще подарява дронове на отличници по данъци

НАП-Пловдив ще подарява дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове на отличниците сред учениците от 9-и до 12-и клас, които се включат в проекта „Влез в час с данъците“.

Той има образователен характер на тема „Данъци и осигуровки“, а осем данъчни служители на приходната агенция в града под тепетата ще водят часове в 11 местни училища.

Средношколците във възрастовата група от 15 до 19 г. са целевата аудитория на данъчните експерти, които ще разказват защо е важно да се плащат данъци и осигуровки, как се формира и разходва бюджета на държавата, какви са отговорностите на НАП и електронните услуги, които тя предлага. Младежите ще бъдат обучени да отличават истинска от фалшива касова бележка и защо е необходимо винаги да изискваме касов бон при покупка.

Новият момент, който ще даде възможност на учениците да спечелят невероятни награди, е че ще бъдат разработени 20 онлайн данъчни курса. След края на всеки видео урок тези, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg, могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за дронове, камери за екстремни спортове, електронни книги, портативни говорители или за портативно зарядно и слушалки.

Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси ще говорят легендата на спортната ни гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, рапърът Wosh MC.

Всички те по интересен начин ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравното и социалното осигуряване, важността на касовата бележка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.