НАП-Пловдив ще подарява дронове на отличници по данъци

НАП-Пловдив ще подарява дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове на отличниците сред учениците от 9-и до 12-и клас, които се включат в проекта "Влез в час с данъците".

Той има образователен характер на тема "Данъци и осигуровки", а осем данъчни служители на приходната агенция в града под тепетата ще водят часове в 11 местни училища.

Средношколците във възрастовата група от 15 до 19 г. са целевата аудитория на данъчните експерти, които ще разказват защо е важно да се плащат данъци и осигуровки, как се формира и разходва бюджета на държавата, какви са отговорностите на НАП и електронните услуги, които тя предлага. Младежите ще бъдат обучени да отличават истинска от фалшива касова бележка и защо е необходимо винаги да изискваме касов бон при покупка.

Новият момент, който ще даде възможност на учениците да спечелят невероятни награди, е че ще бъдат разработени 20 онлайн данъчни курса. След края на всеки видео урок тези, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg, могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за дронове, камери за екстремни спортове, електронни книги, портативни говорители или за портативно зарядно и слушалки.

Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси ще говорят легендата на спортната ни гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, рапърът Wosh MC.

Всички те по интересен начин ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравното и социалното осигуряване, важността на касовата бележка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони