Шофьор рекордьор с 4,31 промила алкохол заби кола в контейнери

Шофьор с рекордните 4,31 промила алкохол в кръвта изгубил контрол над автомобила си и го забил в контейнери за смет на ул. "Иван Момчилов" в квартал "Картала" във Велико Търново.

Инцидентът станал около 14,30 часа в петък. Пред очите на слисани минувачи Николай Ц. връхлетял върху кофите и ги съборил. Очевидците пък незабавно подали сигнал на тел. 112.

Когато пътните патрули пристигнали на място се оказало, че 48-годишният търновец седнал зад волана на личния си Опел "Вектра" пиян. Като видял дрегера, той започнал да се моли на катаджиите: "Всичко ми вземете, само не и книжката!".

Николай Ц. споделил, че празнувал рожден ден на съпругата си и се почерпил солидно. Според полицаи за такъв рекорд, той би трябвало да е изпил поне 2 литра концентрат. Николай Ц. дал кръвна проба и бил задържан за срок до 24 часа. Той няма други нарушения и не е известен на полицията.

Въпросните 4,31 промила алкохол обаче са рекорд в областта през последните няколко години. Преди няколко месеца дама от Горна Оряховица бе заловена да кара с 3,55 промила и получи за това половин година условно. Най-куриозният случай обаче е от преди около 15 г. Тогава мъж е спипан в Стражица да кара с 5 промила. При кръвната проба, която обикновено намалява градуса наполовина, той се оказал с 11 промила и реално при такива показатели, не би бил сред живите.

При разследването обаче се оказало, че медицинско лице сбъркало и го обработило със спирт при манипулацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони