Министър Десислава Танева: От днес тръгна процедурата по приемането на новия Закон за храните

"От днес новият Закон за храните е качен на сайта за обществено обсъждане и тръгна процедурата за приемането му", каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на представянето на основните моменти в Закона за храните, предаде „Фокус”.

Тя посочи, че благодарение на активната съвместна работа чрез съответна работна група между представителите на хранителната индустрия, е създаден новият Закон за храните.

"Общата съвместна работа беше над 1 година. Време, в което се разработиха всички глави на Закона за храните с консенсус след минали разгорещени дебати с представители на Министерство на земеделието и храните, Министерство на здравеопазването, Министерство на икономиката", информира министър Танева.

"Новият Закон за храните на практика прилага структурата на Европейското законодателство в тази област, уточнени са и се въвеждат правила в области, които досега изобщо не бяха регламентирани", обясни министър Танева.

"С новия Закон за храните смятам, че даваме пример за това как трябва да се работи законодателство и как то трябва да премине всички етапи на съгласуване със заинтересованите страни", подчерта тя.

Според нея, новият закон трябва да доведе до много по-висока степен на сигурност и доверие у потребителя за храните, който консумира и които се предлагат на пазара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика