Обама за Тръмп: Има опит в международната политика, все пак организира Мис Вселена

С шеговит тон президентът на САЩ Барак Обама нарече своя бивш държавен секретар своя приемничка и обърна внимание на критиките към Доналд Тръмп, че няма опит в международните отношения, предаде БТВ.

Обама се пошегува на тези теми по време на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Това е последната подобна вечеря за Обама в качеството му на президент, чийто мандат приключва през януари 2017 г.

"Следващата година някой друг ще стои на моето място тук и можем само да гадаем коя ще бъде тя", каза Обама, а както е ясно, Хилари Клинтън е единствената жена сред кандидатите за президент.

На годишната вечеря Обама не пропусна да се пошегува и с Тръмп, който се бори за президентската номинация на републиканците.

Обама каза, че Тръмп има значителен външнополитически опит, защото заради конкурса "Мис Вселена", който организира, има възможност да се среща с такива лидери от целия свят, като Мис Швеция, Мис Аржентина, Мис Азербайджан и др.

Асоциацията на журналистите в Белия дом е създадена през 1914 г. Преди шест години се зароди и традицията за ежегодните вечери.

Тази година за първи път на вечерята присъства и американският вицепрезидент Джо Байдън.

Сред гостите на вечерята освен журналисти, имаше и политици и звезди на шоубизнеса. Сред политическите фигури се открояваха Джон Кери, Бърни Сандърс и Майкъл Блумбърг. Доналд Тръмп, който предишни години присъстваше на вечерята, сега отсъстваше, но дойдоха синът му Доналд-младши и снаха му Ванеса.

От звездите бяха носителите на Оскар Хелън Мирън и Джарет Лето, както и Уил Смит, Джеф Голдблум и Рейчъл МакАдамс.

Коментари

Задължително поле