Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Съсед сигнализирал за насилие над 4-годишно дете, задържан е таткото

Очакват резултатите от хистологично изследване на Стефан Данаилов

Борисов кацна в Брюксел за участието си в заседанието на Европейския съвет

Нови митнически правила в Европейския съюз от 1 май

В ЕС влизат в сила нови митнически правила от 1 май, чиято цел е „да улеснят работата на предприятията, извършващи търговски операции в Европа“, съобщи АФП, цитирана от БТВ.

Очаква се те да позволят на потребителите да се защитят по-добре срещу нелегалните и контрафактните стоки.

Новият митнически кодекс представлява съществена промяна от досега действащото митническо законодателство в ЕС, създадено през 1992 г.

„Новият митнически кодекс на Европейския съюз отваря пътя за нови върхови информационни системи, които бързо ще осигуряват качествени данни за търгуваните стоки и ще позволят тясна координация между администрациите на нашите страни членки“, коментира Пиер Московиси, еврокомисарят, който отговаря за икономическите и финансовите въпроси, данъчната система и митниците.

„Митническият съюз, основа на ЕС, е съществен елемент за доброто функциониране на единния пазар“, допълват експерти.

Целта е след като митническите формалности бъдат извършени в една страна, стоките да могат да се движат свободно на територията на Евросъюза. Изхожда се от принципа, че всички държави членки прилагат същите правила относно приходите и защитата на външните граници.

Европейската комисия подчертава, че митническите служби имат и защитна роля. Те активно участват в борбата срещу тероризма и извършват проверки за откриване на трафик на оръжия, както и нелегална търговия с произведения на изкуството и културни ценности, както и предпазват потребителите от стоки, които крият риск за сигурността и здравето.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.