Джовани Трапатони: Тики-така ме приспива, фен съм на „Атлетико“

Италианската легенда Джовани Трапатони ще подкрепя „Атлетико“ (Мадрид) срещу бившия му клуб „Байерн“ (Мюнхен). Специалистът, който взе титлата в Бундеслигата с „баварците“ през сезон 1996/1997, намекна, че стилът на игра на немския тим, както и този на „Барселона“, известен като тики-така, му е скучен и го приспива.

„Харесвам „Атлетико“ на Диего Симеоне“, каза Трапатони. - Не мисля, че той ще ми се обиди, ако кажа, че неговият характер е подобен на моя. Отборите ми следваха една и съща философия. Не искам да казвам имена, но има отбори, които си подават топката в продължение на половин час, без изобщо да бият във вратата. Така ми се доспива. Предпочитам хиляди пъти стила на Симеоне, който носи шоу.“

На друго мнение обаче е халфът на „баварците“ Артуро Видал. Полузащитникът не вижда нищо атрактивно в играта на „Атлетико“.

„Ще застанат всички отзад и ще чакат някоя контра - заяви Видал. - Не ги виждам да ни атакуват.“

Ариен Робен пропуска реванша с испанците. Под въпрос е Франк Рибери, който се контузи на тренировка в края на миналата седмица. В същото време капитанът на „Атлетико“ Диего Годин и Яник Ферейра Караско получиха лекарско разрешение да играят срещу „Байерн“ на „Алианц Арена“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят