"Реал" надигра "Сити", за втори път мадридско дерби ще определи краля на Европа

"Реал" (Мадрид) победи "Манчестър Сити" с 1:0 в мач-реванш от полуфиналната фаза на Шампионска лига. С гол на Гарет Бейл в 20-ата минута, който беше зачетен като автогол на Фернандо, тимът воден от Зинедин Зидан ще се изправи срещу "Атлетико" (Мадрид) за титлата в най-силния футболен турнир в Европа. 

Мадридчани видимо надиграха съперника си и не допуснаха изненада на "Сантиаго Бернабеу", където имат само победи от началото на сезона в турнира и не са допуснали нито един гол. 

Мачът започна много силно за домакините. За по-малко от десет минути игра, те установиха преса върху "гражданите". Гостите от своя страна не показваха пробойни в стратегията си, докато в 8-ата минута не се контузи капитанът Венсан Компани. След смяната му с Мангала, настана видимо притеснение в редиците на отбора на Мануел Пелегрини.

В 13-ата минута Карвахал, който изигра много добър мач, центрира за Роналдо, но звездата на домакините прати топката над вратата, пазена от Джо Харт. Карвахал беше виновен и за попадението, след като в 20-ата минута напредна отдясно, подаде на Бейл, който пък прати топката във вратата след рикошет във Фернандо.

Това беше пореден удар върху психиката на гостите, а "Реал" пое инициативата в останалите минути на първото полувреме.

В началото на втората част, Кун Агуеро и компания излязоха с видимо желание да се върнат в играта. Това обаче им докара проблеми, понеже започнаха да се отварят пробойни в защитата. Роналдо и Модрич се опитаха да се възползват от това, но се разминаха с попадението. 

Последваха смени и за двата отбора. Зидан смени Хесе с Лукас Васкес, а Пелегрини извади посредствения Туре Яя и пусна още един офанзивен футболист в лицето на Рахим Стърлинг. В 64-ата минута Бейл имаше възможност да се разпише, но удари греда. Келеши Иенашо беше последният коз на гостите, но и това не сработи. 

Минута преди края Агуеро отправи опасен удар към Навас, но топката мина над вратата. Малко по-късно на стража му се наложи да излезе и да избие топката с глава. 

Мегасблъсъкът между грандовете от испанската столица "Реал" и "Атлетико" ще се състои на 28 май на стадион "Джузепе Меаца". Интересното е, че това е второ испанско дерби за отличието - преди 2 години "кралският" тим надигра "дюшекчиите" с 4:1 на "Естадио де Луш" в Лисабон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят