„Атлетико“ получи своя шанс за вендета

Испански финал ще излъчи победителя в тазгодишната надпревара в Шампионската лига. Двубоят за трофея, който ще се играе на 28 май на „Сан Сиро“, ще бъде своеобразно дежавю от 2014-а, когато отново един срещу друг се изправиха мадридските „Атлетико“ и „Реал“. Тогава воденият от Карло Анчелоти кралски клуб успя да вдигне 10-ата купа на стадиона в Лисабон след късна драма и успех с 4:1 след продължения.

Сега“дюшекчиите“ ще получат своя шанс за вендета срещу градския съперник, след като гол на Гарет Бейл срещу „Манчестър Сити“ класира „белия балет“ за рекорден 14-и път на финал в турнира. Попадението на уелсеца в 20-ата минута се оказа единствено в общо 180-те минути между двата тима. С поредната си „суха“ мрежа през настоящата кампания „Реал“ изравни рекорд на „Арсенал“ от сезон 2005/2006. Тогава „артилеристите“ не бяха капитулирали в 10 двубоя от надпреварата, преди да загубят от „Барселона“ с 1:2.

В сряда вечерта на „Сантяго Бернабеу“ възстановеният Кристиано Роналдо и компания бяха пълни хегемони на терена и не оставиха никакви шансове на своя съперник. За това говори и статистиката, която е изцяло в полза на испанския колос - 15 удара към противниковата врата срещу само 5 от страна на гостите при владеене на топката 55 срещу 45%.

Единственият по-сериозен момент пред вратата на Кейлор Навас бе изстрел на Фернандиньо през първата част, срещнал гредата.

Главоболията за мениджъра на „Сити“ Мануел Пелегрини започнаха още в 8-ата минута, когато централният бранител и капитан на тима Венсан Компани се контузи за пореден път през този сезон. Белгийският национал бе заменен принудително от Елиаким Мангала, а всичко това повлия на играта в отбрана на „гражданите“. Само 10 минути по-късно Гарет Бейл се разписа след красив диагонален изстрел, отбил се и в крака на Фернандиньо по пътя към мрежата на Джо Харт и затова някои медии фиксираха автогол.

В 35-ата минута Серхио Рамос също бе точен, но голът му бе отменен поради засада.

След почивката събитията на терена не се промениха, а най-чистото положение пропусна Лука Модрич. Хърватинът остана очи в очи с Харт, но първото му докосване бе кошмарно и го разконцентрира за последвалия негов изстрел. До края съставът на Пелегрини бе повече от безпомощен, а финален щурм от страна на гостите така и не последва. В крайна сметка „Реал“ спечели с 1:0. Това ще бъде и трети финал в последните 4 години, в които ще излязат два тима от една и съща държава, след като през 2013-а „Байерн“ надви „Борусия“, (Дортмунд) с 2:1, а 12 месеца по-късно „белия балет“ спечели срещу „Атлетико“.

"Страдахме, но знаехме, че ще е така и бяхме подготвени - коментира радостният Зидан след двубоя в Мадрид. - В крайна сметка успяхме и сме много щастливи. Кристиано игра както винаги на високо ниво, но всички работиха здраво и заради това сме на финал. Очаквам напълно равностоен сблъсък за трофея, но... нека сега се насладим на постигнатото. Това е важен ден за нас...“

"Зизу върши страхотна работа с отбора - на свой ред обяви Роналдо. - Помагаме си един на друг, взаимно е. Надявам се той да продължи да води „Реал“. Възхищавам му се и като мениджър, и като човек."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят