Трафиканти опитват да газят ченгета, един от каналджиите прострелян

са се опитвали да прегазят с колите си полицаите от местното РУ на МВР. Един от престъпниците е пострадал от стоп-патрон, изстрелян от служител на реда - съобщиха източници на "Труд".

Наша проверка установи, че лицето е било откарано до областната болница в Сливен. "Нараняването е повърхностно. След като колегите са го обработили, пациентът е бил освободен от болницата и отведен от органите на реда" - каза зам.-директорът на лечебното заведение д-р Хрисант Хрисантов.

На 3 май край Котел бяха задържани четирима мъже, които превозвали 13 мигранти от Афганистан и Сирия. Капанът е бил устроен след 7-8-месечна оперативна разработка на криминалистите в Котел, Сливен и Бургас. Ченгетата са били по дирите на добре огранизирана група, която извършвала трафик на мигранти от границата през пътен възел "Петолъчката" - съобщиха източници на "Труд". Балканското градче Котел се намира на 30-35 км от "Петолъчката".

Служителите на реда, атакували трафикантите, са били цивилни, с необозначени автомобили, докато те са били спрели на поляна в местноста Конак тарлъ. При появата им престъпниците помислили, че ги нападат конкуренти в бизнеса, които искат да им откраднат мигрантите и печалбата от тях. Опитали са се да прегазят с автомобилите служителите на реда. Някои скочили на бой. Обстановката се нажежила. Един от трафикантите е бил улучен от стоп-патрон. Последвала невиждана гонка по единствения път, който минава край Котел. Преследването приключило, след като била поставена напречна преграда на пътя. Трите трафикантски автомобила - "Фолксваген", "Опел" и "Ауди" - се забили един в друг. Две от колите при удара паднали в дере. Преследването е станало при опасни условия, на балкански път, със завои, по време на дъжд.

Мигрантите - 12 мъже и 1 жена, са настанени в бежанския център в Елхово. За трафика им са били задържани 4-ма мъже, всички от котленското село Градец. След 24 часа престой в полицията те са били освободени. Градец е най-голямото ромско село в страната, с близо 5 хиляди жители. По непотвърдена информация, трафикантството се е превърнало в доходен бизнес за част от населението. Разследването по случая продължава. От полицията и прокуратурата нямаше информация за случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини