34 души празнуват с "Байерн", няма дори бира за футболистите

"Байерн" ликува с рекордна четвърта поредна титла (общо 25-а), но и с най-малкия празник в историята си. След 2:1 като гост на "Инголщад" нямаше нито една бира на терена. Празникът остава за последния кръг и домакинството срещу изпадналия "Хановер". А само 34 най-верни фенове чакаха баварците да се приберат на базата си в Мюнхен. Разочарованието от отпадането от "Атлетико" в Шампионската лига явно е голямо.

За Пеп Гуардиола трофеят бе под №20 в кариерата, шест от тях са с "Байерн". На 21 май каталунецът може да спечели и купата на Германия във финал срещу "Борусия" (Дортмунд).

"Щутгарт" на практика изпадна от Бундеслигата. От февруари насам "швабите" спечелиха само 5 точки, а тогава говориха за Лига Европа. Единственият шанс на "Щутгарт" е победа като гост над "Волфсбург" и загуба на "Айнтрахт" от "Вердер". В същото време "Дармщад" се спаси от изпадане с 2:1 на терена на "Херта", а самолетът на отбора получи забрана да излети от Берлин за Франкфурт. Причината - футболистите вече бяха пияни, танцуваха и пушеха в машината.

"Дуисбург" на треньор Илия Груев направиха голям обрат в посока спасение във втора Бундеслига. "Зебрите" губеха с 0:2 като гост на "Зандхаузен", но стигнаха до 2:2. В последния кръг тимът на Груев се нуждае от победа у дома срещу влезлия за първи път в Бундеслигата и наскоро създаден клуб "Лайпциг". Тогава "зебрите" ще са най-малко на бараж. "Фрайбург" се завръща в Бундеслигата, а "Нюрнберг" ще играе плейоф.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят