Аномалии украсиха футболна Европа

Лука Тони поздравява празните трибуни във Верона, след като вкара дузпа в стил "Паненка" за първа загуба на "Ювентус" от октомври насам.

В България обичаме да говорим за уредени мачове и... нищо да не доказваме. Дойде ли краят на сезона аномалиите стават част от живота и на най-големите първенства. Последният уикенд е доказателство, че съмнителни срещи има дори при най-великите офицери на Цар Футбол.

Номер едно в тази ранглиста е най-силният шампионат - Примера дивисион. Любителите на залозите сигурно са се зачудили защо коефициентът за "Гранада" при гостуването в андалусийското дерби срещу "Севиля" е минимален. Двубоят завърши 4:1 за гостите. Стигналият трети пореден финал в Лига Европа тим на "Севиля" не игра за нищо, а "Гранада" се спаси.

В Италия два мача будят съмнение, но това е нещо съвсем нормално за Ботуша. Първо новият стар шампион "Ювентус" падна с 1:2 от отдавна отпадналия "Верона". Двубоят ще се запомне с дузпата в стил Паненка на отказващия се от футбола Лука Тони. Непобедимата "Стара госпожа" остана по "бели гащи". Въпросът е дали помогнаха букмейкърите?

Вече класираният се в Лига Европа "Фиорентина" джентълменски даде точка с 0:0 у дома срещу "Палермо". И за тима на Ивайло Чочев остава само да бие изпадналия вече "Верона" в последния кръг. Едва ли някой би заложил на обратното.

Непобедимият от 13 поредни дуела в Бундеслигата "Борусия" (Дортмунд) също се превърна в донор. Разбрали, че губят титлата в битката с "Байерн", вицешампионите паднаха с 0:1 като гост на "Айнтрахт". И по този начин извадиха тимът от Франкфурт от зоната на изпадащите.

Английският футбол също видя футболна аномалия, макар и в третия си ешалон. Осигурил си първото място и промоцията за Чемпиъншип лидерът "Уигън" падна за финал на сезона у дома с 1:4 от "Барнзли". Единствено победата даваше на госта шесто място и бараж.

В Сърбия лидерът "Цървена звезда" позволи на "Войводина" да спечели с 3:1 на "Мала Маракана". Разбира се, всички са невинни до доказване на противното.

Стигаме и до сензациите. Там титлата е за "Аякс". Беше ли спечелил гостуването срещу предпоследния "Де Граафшап", тимът на Франк де Бур щеше да е шампион. Уви, ремито 1:1 предостави на поднос златото за ПСВ "Айндховен".

Финалистът в Шампионската лига "Атлетико" също направи суперсензация. Изхвърлил "Барселона" и "Байерн" от големия турнир, тимът на Диего Симеоне се "отказа" от титлата в Примера, падайки с 1:2 от изпадналия "Леванте". А с 0:0 у дома срещу потъналия във второто ниво "Астън Вила" отборът на "Нюкасъл" е на път да се завърне в Чемпиъншип.

"Левски" е сред лидерите при абсурдно изпуснатите титли

"Левски" е един от лидерите сред отборите, изпуснали абсурдно титлата. На 25 май 2013 година "сините" се нуждаеха от победа над "Славия", който не играеше за нищо. Автогол на Димитър Везалов, 1:1 и титлата отиде в "Лудогорец" за ужас на препълнения "Георги Аспарухов".

"Реал" два пъти се прочу с пропиляни в последния кръг титли. В началото на 90-те първо срещу "Тенерифе" и после срещу "Депортиво" тимът "подари" златото на вечния съперник "Барселона", въпреки че имаше мачбол.

През 1995 година великият сър Алекс Фъргюсън направи най-големия си гаф. Той получи подарък от вечния враг "Ливърпул" - 2:1 над "Блекбърн" във финалния кръг. Но неговият "Манчестър Юнайтед" стигна само до 1:1 срещу "Уест Хем". И "Блекбърн" спечели единствената си титла във Висшата лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят