На 21 август 2019 да почерпят

Българин стана 7-и на световното по плуване

Испания прати военен кораб в Лампедуза, за да ескортира съд с мигранти

Сирийската армия блокира турски наблюдателен пункт

Роман Безяк: „Лудогорец“ е фаворит, но „Марибор“ не е за отписване

ТЕЦ „Бобов дол“ изгаря по 93 тона боклуци на денонощие

Русия показа най-новия си разузнавателен дрон (ВИДЕО) „Алтиус-У“ се управлява чрез спътников канал

Орлин Павлов в дует с Михаела Филева Записват песен към филма „Завръщане”

Хеликоптер се разби в Гърция, загинаха трима души

Сълзотворен газ, палки и водни оръдия срещу кюрдски демонстранти в Турция

Предлагат разредена белина като лекарство-чудо

Беларускиня с дебют в каяка за България

Меркел: Търсим решение за ирландската граница, без преразглеждане на споразумението за Брекзит

Втора клада под „Струма” готова да лумне всеки момент Планина от пластмаси продължава да е струпана на метри от обгорелите колони

Бундесбанк: Разликата между „старите” и „новите” членки на ЕС намалява

Глобяват хотели, ако крият туристи

Глоба от 2000 лева ще плащат хотелиери, ако не водят регистър за настанените туристи. Това предвиждат промени в Закона за туризма, качен за обществено обсъждане.

Имуществената санкция за едноличните търговци и юридическите лица ще бъде в размер на 7000 лв.

Всички хотели вече са длъжни да обявяват туристите си в Единна система за туристическата информация, която ще свърже в реално време регистрите им с Министерство на туризма, МВР, НАП и общините.

Собствениците на хотели, мотели, комплекси, вилни селища ще бъдат задължени да осигуряват автоматизиран обмен на данни между системата на водения от тях регистър и единната система.

Така няма да е нужно информацията да се предава първо на общината и после към Министерството на туризма и другите ангажирани институции, както е досега.

За местата за настаняване от клас Б – семейни хотели, хостели, пансиони, почивни станции, къщи за гости, стаи бунгала и къмпинги, които не водят регистър в електронна форма, ще трябва ежедневно да вписват данни в единната система чрез публично достъпен уеб или друг интерфейс.

За туристите от ЕС, Швейцария и от държави, които са страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство, ще се дава информация само за датата на регистрация и датата на отпътуване. За другите туристи ще се представят и данни за техния брой, име, дата на раждане, гражданство, номер и серия на документа за самоличност.

Данните за настанените туристи в единния регистър няма да бъдат публични. НАП ще събира информация за контрол на постъпленията от туризма, а МВР ще има достъп до данните, идентифициращи чуждестранните туристи в цялата страна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.