Апартаментите с осигурени наематели са хит на жилищния пазар

С нарастването на финансовата култура на българите все по-често за инвестиция се приема и покупката на имот, който да бъде отдаван под наем. Следвайки пазарните тенденции и засиленият от страна на купувачите интерес, инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп предлага нов продукт. Това са висококачествени, напълно обзаведени апартаменти с осигурени наематели и действащ договор за наем.

Придобивайки такъв имот, купувачите получават гарантирани постоянни приходи и сигурна възвръщаемост от инвестицията си. Този вариант спестява неудобството от търсене на наематели, правенето на допълнителни разходи за обзавеждане, плащането на агентски комисионни. Жилищните имоти за продажба се намират в комплекс Роял сити, който разполага с пет жилищни секции с просторни и комфортни апартаменти с различна големина, наличен е подземен и наземен паркинг, зелени площи. Сградите са изградени със съвременни и качествени материали, многокамерна PVC дограма, отлична топло - и шумоизолация.

Допълнително предимство, което предлага Роял Сити е професионалната поддръжка на общите части, перфектната прилежаща инфраструктура към комплекса, както и осигуряването на всички възможни услуги, които правят мястото приятно за живеене.

Брокерите на Галакси Инвестмънт Груп коментираха, че за да може покупката на второ жилище да носи добра доходност, то трябва да отговаря на някои основни критерии. Най-важните са перфектно качество на строителството, конкурентна цена, добра околна среда и бърз достъп до централната градска част. Точно тези фактори са взети предвид още при изграждането на Роял Сити.

Инвестицията в жилище съдържа в себе си потенциална възможност за печалба. Приема се, че при липсата на сериозни икономически трусове, инвестицията в недвижими имоти осигурява годишна доходност в размер на 5-6%, което е доста повече от ниските лихви по депозитите в момента. Освен това исторически погледнато цената на имотите расте в дългосрочен план.

Покупката на първо или дори второ жилище е една много добра инвестиция, а в момента банковите институции предоставят по-добри условия за покупка в сравнение с 2014 г., категорични са брокери на недвижими имоти. И в левове, и в евро средните лихви по жилищните заеми са под 6.5% като прогнозите на експерт

ите са в края на годината банките да предложат лихви между 4,75% и 5,75%. Лихвите по депозитите също падат, което стимулира потенциалните купувачи на имоти да се замислят за покупка на второ жилище като инвестиция, вместо да затворят парите си на влог.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти