Удължено е бедственото положение в Хайредин и Мизия

Областният управител на Враца Малина Николова удължи срока на бедствено положение в oбщините Хайредин и Мизия, считано от 21.00 часа на 07 май 2016 г. до 21.00 часа на 19 май. Към момента все пак няма данни за опасност за населението, съобщава "Фокус".

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов инспектираха на място превантивните дейности, предприети в района на язовирите "Рогозен - 1" и "Бързина" и коритото на р. Скът при Мизия.

Според Румяна Бъчварова неспазването на издадени предписания от държавни институции е увеличило риска за ситуацията, в която се намира язовир "Рогозен - 1".

"Труд" припомня, че при посещението на министрите е решено, че община Хайредин ще получи глоба за неизпълнено предписание .

Областният управител Малина Николова заяви, че са взети решения за предприемане на спешни действия по възстановяването на преливника на язовир Рогозен-1.

Освен това ще се предприемат мерки по изпълнение на предписанията на кмета на община Хайредин, дадени му както от междуведомствената комисия към областна администрация-Враца и Агенцията по метеорологичен и технически надзор.

Николова посочи, че отговорността за състоянието на язовир Рогозен-1 е на собственика на водния обект, а именно община Хайредин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини